llei òmnibus

UPA vol el salari mínim per a polítics i alts càrrecs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Units pel Progrés d’Andora (UPA) va exposar ahir en un comunicat les mesures extraordinàries que defensa per combatre l’emergència sanitària i els efectes econòmics, encara que la llei òmnibus ja es troba al Consell General.

La més cridanera de totes té a veure amb els polítics. UPA recorda que en les darreres compareixences el Govern ha demanat a tots els ciutadans corresponsabilitat en el repartiment del cost econòmic de la situació d’emergència sanitària, “és per això que demanem que en la llei òmnibus s’estableixi la rebaixa dels salaris de tots els càrrecs polítics i càrrecs de relació especial i de confiança al salari mínim. També que s’aturi la feina dels saigs.

Segons UPA, els bancs han de ser corresponsables davant aquesta situació excepcional, i per tant el Govern hauria d’establir una moratòria en relació als préstecs i crèdits hipotecaris que han d’abonar les empreses i negocis comercials que consistiria en un ajornament temporal del pagament de les quotes dels préstecs i crèdits hipotecaris.

Per tal de garantir el dret a la vivenda de les persones amb dificultats, el partit d’Alfons Clavera proposa que l’executiu faci una moratòria en el pagament de les quotes dels préstecs i crèdits hipotecaris per als deutors hipotecaris que es trobin en situació d’especial vulnerabilitat, que vegin reduïts els seus ingressos a causa de la situació d’emergència sanitària. Considera que s’hauria de reduir al 50% les tarifes de les companyies elèctriques, i exonerar les empreses del 100% de la cotització a la CASS i cobertura sanitària als assalariats i que Govern assumeixi els costos.

tracking