justícia

Condemnats a presó ferma tres contrabandistes francesos

Arrestats el 5 de febrer passat, des d’aquell dia estaven internats

Condemnats a presó ferma tres contrabandistes francesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal de la localitat occitana de Foix ha condemnat a presó tres homes processats per contabran de tabac provinent d’Andorra. Els tres contrabandistes estaven empresonats des que van ser detinguts el passat 5 de febrer a la localitat d’Acs-dels-Tèrmes, al departament de l’Arieja. Aquell dia van ser interceptats pels gendarmes francesos amb 133 cartrons de tabac de contraban que havien adquirit al Pas de la Casa. Amb els recents canvis legislatius a França, que són més durs amb aquest tipus de delictes, els tres delinqüents van entrar automàticament a la presó a l’espera del judici que es va celebrar la setmana passada a Foix.

Els tres processats, un francès en situació d’atur que ja havia esgotat el seu dret a rebre una prestació econòmica, i dos ciutadans algerians sense permís de residència a l’Estat veí del nord van confessar que per portar el tabac de contraban del Pas de la Casa a Tolosa haurien rebut de la xarxa de venedors entre 50 i 100 euros. Cap dels tres havia estat detingut per fets similars o altres delictes.

Davant la policia havien negat formar part de cap xarxa de traficants de tabac, però davant del jutge no van dubtar a identificar els caps del grup de delinqüents. Van parlar d’un ciutadà d’origen marroquí que era qui els reclutava i els donava les ordres per transportar el tabac. Un home que estaria associat amb un algerià conegut amb el sobrenom del Japonès. Tots actuaven a Tolosa.

El tribunal de Foix, segons informen mitjans francesos, ha condemnat un dels tres contrabandistes a sis mesos de presó ferma. La pena per als altres dos ha estat de tres mesos de presó.

tracking