Salut registra 87 positius

El ministre Joan Martínez Benazet ha detallat que 14 malalts es troben ingressats a l'hospital, mentre que 73 estan aïllats al domicili, i dos d'ells són residents d'El Cedre

El ministre Benazet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha registrat 87 casos positius per la Covid-19, segons ha fet saber aquest migdia el titular de la cartera, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d'actualització de les dades sobre la situació del coronavirus. Martínez Benazet ha detallat que 14 pacients estan ingressats a l'hospital, dos d'ells a l'UCI en estat de gravetat però que es troben "estables", i 73 aïllats als seus domicilis, dels quals dos són residents d'El Cedre. Dels 87 casos positius, el titular de Salut ha destacat que 30 pacients són personal sanitari i ha subratllat que tres dels infectats amb la Covid-19 seran donats d'alta properament.

Martínez Benazet també ha volgut donar un missatge de positivisme i s'ha mostrat optimista, ja que en unes setmanes es preveu que l'escenari sigui millor que l'actual. "Estem aconseguint aplanar la corba i potser no tindrem pic, només una pujada gradual que ens permetrà no saturar el sistema sanitari". La frenada de contagis també servirà per anar recuperant personal sanitari, ja que actualment hi ha una cinquantena de professionals que no poden exercir perquè estan afectats per la Covid-19 o estan apartats per prevenció, però alguns d'ells acaben la quarantena aviat i la xifra de contagis està baixant. Així mateix, el ministre de Salut ha detallat que s'ha mobilitzat estudiants de medicina, metges, personal d'infermeria d'altres àmbits com laboratoris, i professorat universitari per ajudar a l'atenció dels pacients i també en l'àmbit científic, per als estudis epidemiològics. Martínez Benazet també ha comentat queno s'ha previst una partida concreta per fer front a la Covid-19 sinó que es mouen segons les necessitats i que les mesures sanitàries aplicades a Andorra són "una oportunitat per a altres països en la seva lluita contra el coronavirus", ja que el tamany i la demografia del país fan que totes les accions que es realitzin tinguin una resposta més ràpida que a països grans.

Pel que fa al confinament, el ministre de Salut ha tornat a demanar a la població que compleixi amb les recomanacions de quedar-se a casa i ha explicat la importància de l'organització, l'alimentació, el contacte telemàtic amb amics i familiars, i l'activitat física a la llar. "Animo a la gent a fer exercici a casa, a mantenir uns horaris i una rutina, a no anar en pijama tot el dia, a mantenir la higiene i a marcar-se horaris" ha detallat Martínez Benazet. Així mateix, ha recordat que totes aquelles persones que vulguin fer mascaretes casolanes ho han de fer seguint uns estàndards de fabricació i que es poden posar en contacte amb el conseller general Roger Padreny per formar part de la iniciativa i fer-les correctament.

Traslladat de més residents a hotels

El titular de Salut també ha explicat que es preveu realitzar trasllats de padrins des d'altres centres sociosanitaris del país cap a hotels, com ja es va fer amb aquells residents d'El Cedre que no presenten cap símptoma. En aquest sentit, Martínez Benazet ha explicat que "s'està parlant amb les famílies" i que l'estratègia es fa conjuntament amb el ministeri d'Afers Socials per tal de "dividir l'espai del centre el màxim possible" i evitar la propagació del virus, un fet que s'ha decidit dur a terme en veure la situació que tenen països de tot el món on el contagi massiu afecta multitud de padrins que conviuen a les residències. Pel que fa al trasllat de personal sanitari a hotels, el titular de Salut ha descartat aquesta possibilitat perquè el col·lectiu té moltes mesures de protecció i "és molt difícil que s'infecti".

tracking