La mobilitat interna es redueix un 70% en el primer dia d'aturada de la construcció

El ministre portaveu del Govern, Eric Jover, ha destacat que és tracta d'una "bona tendència", però que encara cal fer més esforços per reduir el trànsit pel país durant aquesta crisi

Carreteres buidesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Eric Jover, ha anunciat aquest vespre durant l'actualització de dades de la situació de la Covid-19 que la mobilitat dins del país ha baixat un 70% durant el primer dia d'aturada de la construcció i respecte a un dia normal de març del 2019, arran de les mesures adoptades pel Govern per evitar els contagis. Jover ha explicat que aquesta xifra és "una bona tendència", però ha subratllat que encara "podem fer un pas més" i limitar al màxim la mobilitat. Pel que fa al trànsit per la frontera del riu Runer, les xifres d'entrada han davallat un 92% per l'estat d'alarma declarat a Espanya mentre que l'accés per França també ha disminuït un 87% envers l'any passat. El ministre també ha recordat la importància de circular pels països veïns amb els documents justificants que estan disponibles al web de Govern, ja que l'executiu té constància de sancions de França a conductors andorrans per no dur aquesta documentació que ara és necessària.

Acomiadaments i nous expedients

El ministre de Finances, Eric Jover, també ha destacat a l'inici de la compareixença que el Govern ha rebut l'avís de diverses empreses privades que tenen plans d'acomiadament per la situació de laCovid-19 i que s'estan duent a terme abans que l'executiuengeguiles mesures econòmiques per ajudar als empresaris a poder retribuir els treballadors amb el 100% del sou. En aquest sentit, Jover ha apel·lat a la corresponsabilitat del sector professional i ha afirmat que aquelles empreses que acomiadin empleats abans de posar en marxa les mesures econòmiques no podran acollir-se aquestes ajudes. Així mateix, el titular de Finances ha explicat que s'ha obert dos expedients a establiments durantaquestatarda: Un d'ells per la presumpta venda de productes sanitaris a preusabusiusi un altre per funcionar a ple rendiment quan només ho podia fer amb restriccions. Amb aquests nous casos la xifra de negocis amb expedients ques'estaninstruint ha augmentat a 15 per incompliment de la normativa.

tracking