Les ajudes econòmiques seran només per a empreses i autònoms

L'objectiu de l'executiu és ajudar al sector professional per a que els assalariats puguin percebre la totalitat del salari

Jover dona un toc d'atenció per la renda variable de BPASFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elministreportaveu, Eric Jover, ha afirmat que les mesures econòmiques que s'estan preparant per l'emergència sanitària actual van destinades únicament a sectors professionals amb l'objectiu d'ajudar a les empreses i els autònoms per tal que l'impacte econòmic sigui el menys reduït possible. Entre les mesures que ha detallat ha esmentat la modificació dels calendaris impositius, l'ajornament de les figures impositives i ha recordat que s'atorgarancrèditstous, que tindran un interès residual del 0,25%, perquè totes les accions conjuntes "ajudin al teixit econòmic a garantir que es pugui retribuir el 100% dels salaris".

Eric Jover ha volgut deixar clar que les mesures aprovades no es destinaran a la moratòria d'hipoteques i de crèdits de particulars, ja que l'objectiu és garantir que rebin tota la retribució salarial, fet que no hauria de tenir una afectació sobre els seus recursos, i ha destacat que la pressió es trasllada als empresaris i que per aquest motiu l'executiu treballa les mesures destinades a ells. El ministre també ha recordat que Andorra té una estructura financera diferent a la dels països veïns i que les accions d'Espanya i França poden servir d'exemple, però que no signifiquen que el país les hagi d'aplicar exactament igual i ha reconegut que el Govern treballa mesures ambAndorranBankingper proveir elsprofessionalsautònoms amb carències associades a leshipotequesi crèdits que puguin tenir, i tambéper a queels propietaris puguin fer reduccions en els lloguers de locals comercials i mantenir l'activitat productiva. Entre els recursos que s'han activat ja per fer front a les despeses que està generant aquesta crisi hi ha el compte de compensació que té Govern, amb 2 milions de fons, i una pòlissa de crèdit de 50 milions d'euros acordada ja amb Andorra Banking.

El ministre ha agraït que diversos propietaris privats que han mostrat "el seu grau de compromís amb el país oferint rebaixes dels lloguersdels localsper afavorir l'impacte d'aquesta emergència sanitària".

En el cas de les mesures del nou decret, Jover ha detallat que les activitats de construcció i fabricació no podran funcionar, les professions titulades hauran de tancar l'espai físic però podran mantenir l'activitat a través del teletreball, i que els comerços quepodiencontinuar treballant de manera interna com tasques d'inventari a partir de demà hauran de romandre tancades "completament" per evitar elscontagis. Les activitats relacionades amb primeres necessitats com benzineres i farmàcies seguiran en funcionament.

tracking