Només el 33% dels negocis estan oberts i amb restriccions

El ministre Eric Jover ha explicat que s'intensificaran les inspeccions a establiments per assegurar el bon funcionament de la normativa

Un dels comerços que ha tancat per les mesures per fer front al coronavirus

Primer dia sense comerçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 3.091 negocis, xifra que representa el 33% del total del país, estan oberts i amb restriccions segons ha fet saber elministreportaveu, Eric Jover, durant la compareixença feta aquest vespre per actualitzar les dades sobre la situació pelCovid-19. El Govern té registrades un total de 9.456 activitats i d'aquestes 4.662 es troben tancades arran de les mesures preventives contra el contagi del coronavirus i només un 1.703 (18%) funcionen a ple rendiment, com són comerços d'alimentació, farmàcies i benzineres. En aquest sentit, el ministre també ha destacat que el Govern ha sancionat una benzinera per incomplir la normativa vigent de vendre alcohol i tabac a turistes i ha detallat que a partir de l'aplicació del nou decret s'intensificaran les atencions dels inspectors de treball i de la policia per assegurar el bon funcionament de la normativa. Per això ha demanat "responsabilitat" i que els ciutadans "siguin conscients" de la importància del compliment d'algunes mesures com la de mantenir una distància de seguretat entre persones i respectar l'aforament dels locals comercials.

Canvis en l'administració pública i freqüències d'autobús

Els canvis produïts arran de les noves mesures per combatre elCovid-19 també afecten els horaris de l'administració i les línies d'autobús. Pel que fa al transport, elministreportaveu ha explicat que la freqüència del BusExpress, la líniaLC,L2iL6serà de 30 minuts, mentre que la líniaL1,L4iL5passaran cada hora.

La policia seguirà comptant amb una atenció telefònica disponible 24 hores per tal d'atendre qualsevol incidència i el despatx central i del Pas de la Casa seguiran atenent presentacions de denúncia a qualsevol hora del dia. Tanmateix, el pagament de sancions, al·legacions i altres tràmits no urgents només es podran fer entre les 8 i les 14 hores i els despatxos parroquials es trobaran tancats. Tot i els serveis mínims en l'administració pública, el departament d'Afers Socials també seguirà actiu durant les 24 hores per atendre urgències socials, situacions relacionades amb infants i adolescents, laGavernera, menors tutelats i casos de violència de gènere.

tracking