Justificants per passar la frontera espanyola

La policia espanyola i la guàrdia civil demanen el motiu del desplaçament per deixar entrar i sortir per la duana del riu Runer

Jover dona un toc d'atenció per la renda variable de BPASFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estat d'alarma vigent a Espanya s'ha concretat en una limitació per passar per la frontera del riu Runer que només s'autoritza en casos de desplaçament laboral o per motius sanitaris. Els agents de la policia espanyola i els de la guàrdia civil demanen als viatgers el motiu del viatge i només permeten entrar o sortir per la duana a les persones que poden justificar que entren o surten per anar o tornar de treballar o que tenen un document mèdic que acredita que han de fer aquest trajecte. Els controls s'han posat a mig matí perquè a primera hora no es demanava cap autorització. Tanmateix, les restriccions de mobilitat fan que hi hagi molt poc trànsit i poc moviment de vehicles en el punt fronterer entre Espanya i Andorra.

El ministre Eric Jover ha precisat en la compareixença d'aquest migdia que la frontera espanyola "no està tancada però no hi ha mobilitat lliure cap a Espanya" i que en cap cas es permeten per motius d'oci i ha remarcat que les autoritats veïnes garanteixen els desplaçaments dels fronterers, per a la repatriació de personal i per raons sanitàries, com els que han de fer els pacients de l'Alt Urgell que fan diàlisi a l'hospital de Meritxell o els que puguin necessitar els residents a Andorra per anar a centres sanitaris espanyols.

Jover ha destacat que les restriccions especials que s'apliquen al riu Runer són les que té tota la població a territori espanyol amb aquestes excepcions i la de l'entrada de mercaderia, que es reactivarà demà, i ha demanat que s'evitin tots els desplaçaments que no siguin imprescindibles i ha donat un missatge de tranquil·litat respecte al pas per la frontera. El ministre portaveu ha recordat que l'Ambaixada Espanyola i el consulat a Andorra atenen totes les consultes de les persones que vulguin saber si poden entrar o sortir del país veí.

Autobus

Les companyies de transport Grup Julià, Nadal i Direct Bus han comunicat que reduiran els horaris i la capacitat dels autobusos seguint les recomanacions sanitàries establertes. El servei de Direct Bus es durà a terme a les 06.15 i 15.15 hores des d'Andorra la Vella a Barcelona (Estació de Sants i Aeroport) i de tornada a les 11 i 20 hores des de l'Aeroport fins Andorra la Vella. Les accions es posaran en marxa a partir del dilluns 16 de març i els bitllets que ja estiguin comprats es podran modificar o es tornarà el 100% del seuimport.

tracking