mobilitat

L'Automòbil Club demana que es millori la indicació dels passos zebra

Celebra el resultat de la campanya ‘Missió zero accidents’, que ha incidit en els de moto

L'Automòbil Club demana que es millori la indicació dels passos zebraACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Automòbil Club (ACA), Enric Pujal, va explicar ahir durant una roda de premsa que des del club segueixen apostant per millorar la senyalització dels passos de vianants. “Espero que els comuns es conscienciïn i ens donin un cop de mà amb aquestes mesures, ja que de moment l’únic pas zebra que s’ha transformat ha estat el del carrer de la Unió, i la nostra voluntat és implementar aquest model a tot el país per evitar que es produeixin incidents viaris no desitjats”, va afirmar.

Tanmateix, Pujal va celebrar el bon funcionament de la campa­nya Missió zero accidents, enfocada a reduir la sinistralitat a la xarxa viària del país. “La campanya ens ha portat a disminuir a zero les víctimes mortals per accidents de motocicleta durant l’any passat, passant de cinc a zero respecte al 2018”, va afirmar el president del club, Enric Pujal, durant la roda de premsa. El president va manifestar que “treballem per traslladar a la ciutadania la consciència i la prudència que s’ha de tenir a l’hora de conduir un vehicle”. Per aquest motiu, la iniciativa, que el 2019 anava destinada a reduir la sinistralitat entre conductors de vehicles de dues rodes, té dues fases més que es desenvoluparan durant aquest any i el vinent. “Volíem abraçar tres col·lectius: motos i bicicletes, turismes i vianants”, va indicar Pujal. Així, en unes setmanes s’iniciarà la campanya específica per a cotxes amb la mateixa finalitat de disminuir els accidents mortals al volant.

Balanç de l’exercici del 2019

L’ACA també va informar del tancament de l’exercici del 2019, el qual confirma el creixement de l’entitat en patrimoni i solvència. Així, ahir va presentar davant els socis els comptes amb un resultat positiu de 182.470, 68 euros, que, tal com va explicar el secretari general, Antoni Sasplugas, “es traspassaran als fons socials del club”. I va afegir que “s’ha millorat el balanç en un 47,6% respecte al 2018, un fet que garanteix la viabilitat de l’entitat”.

D’altra banda, la directiva de l’ACA va posar en relleu que volen plantejar diverses innovacions, com l’aposta per la digitalització i la remodelació de les oficines. A més, van apuntar que l’associació ha aconseguit l’objectiu de sumar 1.000 socis per any i “volem arribar als 10.000 durant aquest any”. Actualment el club compta amb 9.474 socis.

tracking