SALUT PÚBLICA

Cues als supermercats

La situació i les mesures excepcionals que s’han pres a França, Catalunya i Espanya, com el tancament d’escoles, van portar moltes famílies que resideixen a Andorra a anar a fer compres massives d’aliments i material de primera necessitat als centres comercials.

Cues als supermercats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calma tensa d’aquests darrers dies va deixar pas ahir a la incertesa davant un virus desconegut i unes imatges de molt a prop, de Catalunya, que fa créixer l’alarma que això també pugui passar a Andorra. I la veritat és que la setmana acaba malament, amb notícies negatives, tant en l’àmbit econòmic com sanitari.

Les imatges de supermercats buits a Catalunya no s’han repetit a Andorra, però sí que hi ha un clar augment de compres als súpers i “especialment en la venda online”, com va remarcar ahir el responsable d’una gran superfície, afegint que la gent prefereix evitar el carrer i el contacte amb altres persones.

Des dels centres comercials es va fer ahir una crida a la calma als ciutadans perquè no acaparin aliments. “Els distribuïdors andorrans funcionen molt bé i tenen uns estocs molt grans”, va assenyalar un directiu, donant per fet que no es repetiran les situacions viscudes al país veí de prestatgeries buides.

No obstant això, algun dels centres comercials amb què ha pogut parlar el Diari van confirmar que ahir a la tarda hi va haver un augment de clients. Així doncs, fonts del supermercat River, a Sant Julià de Lòria, van manifestar que durant unes hores van estar “saturadíssims”, però van afegir que “tenim material als magatzems per gestionar aquesta situació”. Una situació similar es va viure a l’Andorra 2000 de la capital del país, amb cues i car­ros plens de menjar i productes. Els dos centres comercials van confirmar que els productes estrella de la tarda de compra alimentària, derivada de la histèria col·lectiva dels casos catalans de coronavirus, van ser el paper higiènic, l’aigua embotellada i la llet, així com tot de productes que poden ser de llarga durada com els llegums (tant secs com en conserva) i la pasta alimentària. Pel que fa al Caprabo d’Illa Carlemany (Escaldes-Engordany) i el Supermercat Ecler (Encamp), no van parlar tant d’un augment de clientela, sinó que la que tenien ja habitualment avançava les compres setmanals.

A més a més, als problemes derivats dels propis brots del coronavirus, el Govern ha denunciat la proliferació de les notícies falses a les xarxes socials i ha fet un comunicat per tal de recordar que tothom s’informi pels canals oficials i que el país no té transmissió comunitària. Així doncs, i recordant les mesures que des del ministeri de Salut es recomanen per evitar els contagis, l’executiu intenta lluitar contra les fake news entorn al Covid-19.

tracking