Esdeveniments

El Morabanc jugarà a porta tancada pel coronavirus

El club ha confirmat que al partit de diumenge contra el Bilbao Basket no es permetrà l'entrada de públic seguint les instruccions de l'ACB

El Morabanc podria jugar a porta tancada pel coronavirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Morabanc Andorra jugarà a porta tancada el partit que ha de disputar diumenge contra el Bilbao Basket pel coronavirus, segons ha confirmat el club després que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hagi anunciat que la mesura dictada per l'ACB per les instruccions de l'executiu espanyol respecte a la celebració d'esdeveniments esportius sense públic podria afectar el club tricolor. El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, ha lamentat les molèsties que aquesta situació genera als socis i aficionats i ha manifestat que espera que les restriccions "tinguin poc recorregut". El club tornarà els diners de les entrades per al partit de diumenge que ja s'hagin comprat i les que es van regalar ahir als participants en la col·lecta de donació de sang s'ha de decidir per a quina jornada seran vàlides.

La mesura de tancament al públic estarà vigent dues setmanes i obliga l'FC Andorra a jugar sense espectadors al camp del Llagostera i la jornada següent a Prada de Moles en el partit contra el Barça B en compliment de l'ordre de fer les competicions de qualsevol esport, professional o 'amateur' de les autoritats sanitàries espanyoles. Martínez Benazet ha destacat que els partits que se celebrin dins del país amb equips andorrans es faran a porta oberta.

El ministre de Salut ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, ja que "Andorra és un país segur", i ha recomanat no viatjar a Madrid, la Rioja o el País Basc, les zones més afectades pel virus a Espanya. Benazet ha demanat que no es visiti la gent gran si és té febre o símptomes respiratoris i que els nens que presentin alguna d'aquestes afeccions tampoc vagin a l'escola, i en cas que es detecti que tenen febre al centre educatiu quedaran aïllats mentre els recull la família. El titular de Salut ha recordat la responsabilitat de tothom per evitar que el virus s'extengui pel país, pel que és necessari seguir les recomanacions i els protocols marcats per les autoritats sanitàries i ha anunciat que les analítiques per obtenir els resultats del coronavirus es podran fer a Andorra a finals de març.

Les restriccions i els protocols per prevenir els contagis de Covid-19 es podrien ampliar demà ja que Martínez Benazet ha explicat que el consell de ministres aprovarà diverses mesures que es podrien aplicar en funció de com evolucioni la situació del virus, tot i que ha assegurat no es faran filtratges a les fronteres.

Anul·lat el Congrés de Neu i Muntanya pel coronavirus

El Congrés de Neu i Muntanya que s'havia de celebrar des de demà fins a divendres ha quedat anul·lat perquè les restriccions als desplaçaments que apliquen molts països per l'extensió del coronavirus provocava que només hi hagués 8 ponents presencials dels 20 que hi havien d'intervenir, segons ha destacat la titular de Turisme, Verònica Canals. La ministra ha remarcat que amb aquestes absències no es podia garantir la qualitat del Congrés Mundial i de les intervencions que s'havien de fer i per això la trobada, que havia de fer-se a Canillo, es trasllada a l'any vinent.

El director executiu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, ha assegurat que donen ple suport a la decisió del Govern i ha afegit que la situació generada per la propagació de la infecció del Covid-19 fa que la previsió d'increment de turisme d'aquest any s'ha de revisar a la baixa i de l'augment del 3-4% s'haurà de reajustar amb un descens entre l'1 i el 3%.

L'executiu insistia aquest matí en un comunicat que al Principat no s'està produint transmissió comunitària del coronavirus "i que fins al moment l'activitat turística del país es desenvolupa amb total normalitat per als nostres visitants".

La trobada que acollia Canillo havia de tractar sobre Turisme, Innovació i Sostenibilitat i la previsió és que es pugui celebrar el 2021 amb "la màxima qualitat prevista per a aquest congrés internacional", que és el que ara no es pot garantir per la falta dels experts que havien de fer les ponències.

Anul·lat el Congrés de Neu i Muntanya pel coronavirus

Congrés de neu

tracking