gualtat

Un estudi de gènere demana pensions per a les dones que treballen a casa

Destaca les desigualtats entre ambdós sexes i posa en relleu l’empoderament del feminisme

Un estudi de gènere demana pensions per a les dones que treballen a casaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dones que han passat la vida treballant a casa cobrint el rol de cuidadora de la llar haurien de tenir un subsidi que es complementés amb les pensions de jubilació o viduïtat. És una de les conclusions a les quals ha arribat l’estudi Dones invisibles d’Andor­ra, que ha fet l’exsecretària d’Estat d’Igualtat i Benestar Magda Mata en col·laboració amb la Fundació Julià Reig, i que va presentar ahir al matí al Museu del Tabac, on va alertar que la dona encara assumeix la càrrega familiar, fet que provoca que la conciliació amb l’entorn laboral sigui més complexa. “Hi ha dones que han treballat tota la vida a casa i ara tenen una pensió molt minsa. Els estaments públics haurien de revisar les pensions de les dones que han dedicat la vida a cuidar els fills”, va explicar Mata.

L’estudi, que va comptar amb l’ajuda de 50 dones anònimes, també va posar en relleu el paper d’associacions com Stop Violències o Acció Feminista per l’empoderament del sexe femení i va destacar la xacra que suposa la violència de gènere a la societat.

El Centre de Recerca Sociològica (CRES) també va col·laborar en l’informe, recollint dades com l’envelliment de la població, l’endarreriment de la maternitat als 33 anys, l’elevada presència de dones al mercat laboral, sobretot en llocs poc qualificats, i la bretxa salarial, que indica que al final de l’any una dona guanya el 22% menys que un home.

tracking