Sentència

El TC desestima el recurs dels Cachafeiro per intent d'estafa dels Mallol

Els magistrats rebutgen els arguments dels gestors del Punt de Trobada per l'arxiu de la causa per l'acord que havien tancat amb Pyrénées

Mobilització dels treballadors del Punt per canviar els portaveus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d'empara que els Cachafeiro havien presentat contra la decisió de la sala penal del Superior d'arxivar la querella criminal on acusaven del delicte major d'estafa en grau de temptativa i d'estafa qualificada a la família Mallol i a Pyrénées per l'acord que havia signat per llogar l'edifici del centre comercial. Els querellants argumentaven que els propietaris del terreny i els nous llogaters pretenien "eludir el compliment d'un dret de preferent arrendament" establert en una de les clàusules del contracte que vinculava les famílies Cachafeiro i Mallol.

Els magistrats consideren que no s'ha produït cap vulneració del dret a la jurisdicció, a obtenir una decisió fonamentada en Dret i a un procés degut substanciat per un tribunal imparcial tal com al·legaven els Cachafeiro.

La causa iniciada el 28 de novembre del 2017 va ser arxivada per la Batllia el 24 de setembre del 2018 i el Tribunal de Corts va confirmar aquesta decisió el 31 de maig passat. Els Cachafeiro van portar el cas fins al Tribunal Superior que es va pronunciar en el mateix sentit el setembre del 2019 i a l'octubre la causa va arribar al Constitucional que ara dona per tancat el cas.

tracking