COPA DEL REI

Agonia amb final feliç

El MoraBanc Andorra fa un partit excel·lent i supera el Tenerife en un desenllaç boig

Agonia amb final feliçACB PHOTO

Qualsevol partit de la Copa del Rei és sempre especial i més per a un equip com el MoraBanc Andorra, que compta només amb tres participacions en aquesta competició. Des de la sortida amb el bus des del Poliesportiu cap a l’aeroport el primer dia, passant per l’arribada a l’hotel, l’entrenament previ, etc. Tot té un sabor diferent a la Copa perquè l’ambient que s’hi viu és totalment diferent. Evidentment, el factor clau en aquest partit és que si perds te’n vas cap a casa, i si guanyes reps una gran recompensa. El fet que tot sigui tan especial també fa que hi puguin haver més nervis, imprecisions i precipitació en certs punts. Però els jugadors del MoraBanc Andorra han demostrat una gran professionalitat durant tota la temporada, i ahir van complir. Potser l’Iberostar Tenerife va sortir millor, més endollat, però els d’Ibon Navarro van executar el seu pla de partit com havien planejat. Després d’un 6 a 0 de sortida, van anar agafant el control, amb paciència i amb un gran encert de Dejan Todorvic, 13 punts al primer quart i millor de l’equip amb 20 punts i 20 de valoració. Els tricolors van tancar els 10 minuts inicials amb una avantatge mínima (27-28). Si l’aler serbi va començar guiant l’anotació andorrana, al segon quart era Moussa Diagne qui agafava la batuta amb el seu característic tir de mitja distància. Al descans, el MoraBanc dominava per 44-49 després d’una primera part sense un sol però. La gran serietat en el joc va seguir a la represa, en la qual només començar es va assolir una màxima de +10 (44-54). Però estava clar que el Tenerife no es deixaria anar, i va reaccionar amb un parcial de 15-5 per igualar (59-59). Amb tot, el MoraBanc seguia executant el seu pla de partit, anul·lant bastant bé a Giorgi Shermadini, i demostrant ambició. Abans d’encarar els 10 darrers minuts, l’avantatge era tricolor, però calia seguir igual fins al final (62-70). I els del Principat ho van fer, però estrany hauria sigut si no s’hagués passat pel patiment. Al final, però, es va anar més enllà, perquè el final va ser una autèntica agonia per a tothom. Els canaris es va posar davant a quatre minuts pel final (78-77) després d’un parcial de 8-0. El MoraBanc no es va venir enrere, i va entrar en una lluita de cistelles i intercanvis d’avantatge, el qual va acabar afavorint als del Principat en un final boig i dramàtic. Una cistella de Huertas a 35 segons pel final va situar el 85-84. Nacho Llovet responia i set segons després tornava a situar els seus per davant (85-86). Aleshores va arribar la bogeria. Marcelinho Huertas va trepitjar la línia de fons a tres segons per acabar. Semblava que el triomf estava fet però l’emoció va tornar al Carpena quan Jeremy Senglin va cometre una falta en atac molt ràpida en el servei. La pilota tornava a ser canària i després de moltes revisions, el Tenerife tornava a tenir possessió per guanyar. Però la defensa tricolor va estar atenta i va acabar emportant-se la cara d’un partit històric (85-87), amb el qual el club arribava per primera vegada a unes semifinals.