SALUT

Una quarantena d'escolars afectats per un brot a Ordino

Alumnes d'entre 9 i 11 anys de l'escola francesa de la parròquia han patit un brot d'urticària, vermellor i mal de panxa aquesta tarda, provocant que tres nens hagin estat traslladats a l'hospital per fer-li les proves pertinents, les quals han descartat una possible intoxicació alimentària

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 47 alumnes d'entre 9 i 11 anys de l'escola francesa d'Ordino han patit un brot amb urticària, mal de cap i de panxa aquesta tarda segons ha informat el cap de guàrdia de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Bombers, personal del SUM i funcionaris del Govern s'han desplaçat fins al centreper intentar esbrinar quines han estat les causes de la reacció. Les primeres informacions han apuntat a una possible intoxicació per factors encara per identificar, tot i que s'han plantejat diverses hipòtesis. Fonts de l’hospital han explicat que es podria tractar d’una intoxicació a través de l’aire en l’ambient, tot i que han al·legat que el cos de bombers, amb la seva investigació, han descartat que hi hagués algun factor de caràcter tòxic o verinós que podés posar en perill la vida dels infants. La segona teoria ve relacinada amb una intoxicació alimentària, ja que els símptomes s’han detectat a l’hora de dinar, tot i que l’hospital en aquests moments ho tindria descartat, tenint en compte que les primeres reaccions s'han trobat abans dels àpats.

Govern ha informat que tres alumnes han estat atesos a l'hospital i, en millorar els símptomes, ja han estat donats d'alta. De cara a la jornada de demà s’ha acordat que, de manera preventiva, els alumnes no utilitzin la zona on es podria haver iniciat el focus.

tracking