Finances

Govern inicia el procés d'adhesió a l'FMI

El ministre Jover anuncia que l'executiu ha enviat una carta a l'entitat per començar el procediment per convertir-se en membre del fons

Govern inicia el procés d'adhesió a l'FMISFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Eric Jover, ha anunciat que el Govern va enviar una carta el 3 de gener a la direcció del Fons Monetari Internacional (FMI) per sol·licitar formalment l'inici del procés d'adhesió a la institució, segons ha explicat en una compareixença amb el secretari d'Estat d'Afers Internacionals, Marc Ballestà. Jover ha assenyalat que un cop feta la petició formal s'inicia un procés d'adhesió que normalment té una durada d'un any i ha indicat que encara no es pot saber quin és el cost que tindrà per Andorra formar part de l'FMI, ja que aquest es quantificarà durant el procés d'adhesió.

El ministre ha explicat que l'executiu té la potestat de fer-se enrere del procés d'adhesió si considera que el cost associat no és assumible per l'Estat o no compensa els beneficis que comporta formar part de l'FMI. Si finalment el Govern decideix que Andorra ha de formar part de l'entitat financera internacional, haurà de ser el Consell General qui acabi ratificant l'adhesió del Principat.

tracking