ALBERT TORRES, OBJECTIU COMÚ

“Som una llista pensada per a la parròquia”

El Candidat d’Objectiu Comú (OC), Albert Torres, ha estat dues vegades conseller del comú i es presenta "per estar al costat dels ciutadans"

“Som una llista pensada per a la parròquia”OC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què representa per a la ciutadania de Canillo que hi hagi l’opció de votar entre dues candidatures?

Com a mínim una segona opció política que fa vuit anys que els ciutadans no tenien.

Sempre s’ha dit que Canillo és una parròquia de dretes on no hi ha cabuda per a les opcions d’esquerra. És així? Per què?

Històricament alguna vegada hi ha hagut candidatures que s’han mostrat de dretes. La nostra llista no es defineix ni d’esquerra ni de dreta. El que volem és donar solucions als problemes de la parròquia.

Quin és el seu projecte estrella per a la parròquia per al proper mandat?

Volem proximitat amb els ciutadans. Volem resoldre les necessitats, com un pla d’urbanisme o projectes turístics adaptats a la parròquia.

Cap a on volen dur l’estació un cop aconseguit l’acord de dotze anys per mantenir la marca Grandvalira?

L’estació ha de continuar amb el ritme que ha mantingut sempre i seguir amb la mateixa línia. Ha de continuar tenint bona qualitat i seguir amb el creixement, però de manera moderada i amb prudència, amb una gestió eficient dels recursos dels quals disposa.

Mantindrà la política de perseguir els pisos turístics il·legals iniciada per l’anterior equip comunal i la possibilitat de denunciar per part de la ciuta­dania?

La possibilitat de poder denunciar per part de la ciutadania, òbviament. El primer que farem és veure la magnitud del problema. És evident que en tot moment s’ha de complir la legalitat.

El Palau de Gel és una de les infraestructures que el Tribunal de Comptes assenyala que no són rendibles per si mateixes. Quins són els seus plans per a la instal·lació?

La primera cosa que hem de fer és renovar el contracte, que venç l’any vinent, i després enginyar un pla de gestió per saber com integrar el Palau de Gel a tot l’organigrama de la parròquia.

Què canviaria, de considerar que s’ha de fer, de la feina realitzada durant els dos mandats de Josep Mandicó?

Nosaltres no ens presentem per jutjar el passat. Ens presentem per a un mandat de futur.

Canillo és la parròquia, amb un 19%, que té més desviació entre la població estimada per Govern i la registrada. Què pensa fer per tenir un cens més aproximat?

El cens ha de ser el real. Al final no ens hem d’autoenganyar. Els comuns hem de ser clars i honestos amb nosaltres mateixos.

Canillo és la parròquia amb menys habitants d’Andorra. Està d’acord amb els diners que li toquen amb el nou repartiment de les transferències comunals?

A les transferències comunals hi hem afegit molts capítols i n’hem tret d’altres per acabar arrodonint-ho al mateix import i la població ha augmentat. Per tant, el repartiment hauria d’incloure altres apartats.

És favorable a canviar el sistema electoral a les comunals perquè les minories tinguin més pes?

És competència del Govern. La llei podria estar modulada trobant maneres d’incrementar la força de la minoria a favor de la governabilitat.

En persona

Nom complet: Albert Torres Babot Professió: prejubilat de banca Edat: 63 anys Experiència política prèvia: dues vegades conseller de comú Estat civil: ---- Fills: 3

tracking