La justícia absol l'exdirector de la presó

No el relaciona amb el cas d’extorsió a un banc que fa ballar el cap a la policia andorrana i espanyola des de fa sis anys

La justícia absol l'exdirector de la presóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirector de la presó no va ser qui va filtrar informació confidencial als dos exreclusos de la Comella acusats d’extorsionar un banc del Principat. Així ho va dictar ahir el Tribunal de Corts, que va absoldre Miquel Àngel Garcia Val d’un delicte menor de filtració de secrets en el qual s’enfrontava als tres anys d’inhabilitació que demanava el ministeri fiscal en el judici que es va celebrar el setembre passat.

Etiquetes:

D’aquesta manera, Garcia Val queda fora de tota sospita en relació amb un cas de xantatge a una entitat bancària que fa ballar el cap a la unitat d’investigació de la policia i als cossos de seguretat espanyols des del 2013, i que va esquitxar l’exdirector de la Comella després que tingués contactes amb un antic reclús que va ser vist a l’aeroport del Prat amb el suposat extorsionador, un ucraïnès que havia residit al país.

Els fets pels quals se l’imputava van tenir lloc el 2013, quan una persona va trucar a la seu espa­nyola d’una entitat bancària amenaçant de revelar informació sensible de la branca andorrana. El banc es va posar en contacte amb la policia, que va investigar les trucades i va aconseguir desxifrar el número de telèfon des d’on es feia el xantatge i el nom del titular, un ucraïnès que tenia, encara desconegut, un lligam amb un ex-banquer empresonat per una altra causa judicial. Aquest, a més, va mantenir reunions amb el director de la presó per tirar endavant un negoci d’importació d’or. Tot es va torçar quan l’ucraïnès va trucar exaltat al banc dient que la policia l’estava investigant, un fet que només podia saber el mateix cos policial, la batlle i el director de la presó. En aquell moment, la investigació es va encarrilar a un tercer informador i la línia més directa amb el delinqüent era Garcia Val, en connexió amb l’exbanquer amb qui es van trobar en reiterades ocasions i l’ucraïnès.

Així doncs, Corts va donar la raó a la defensa davant l’acusació de la fiscalia, que només basava la relació entre Garcia Val i l’extorsionador ucraïnès en suposicions i lligams poc esclaridors.

tracking