Reportatge

“Jo vull ser bomber!”

El cos de bombers, conjuntament amb l’Andtah Associació Albatros, van organitzar una sèrie d’activitats destinades, sobretot, als més petits, per mostrar la feina que es du a terme al parc. Els diners recaptats es van destinar a mantenir els tallers de l’entitat.

“Jo vull ser bomber!”C. FANECA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un simulacre d’accident de vehicle i d’incendi, una demostració de com s’apaga un foc o deixar pujar els nens i nenes al camió dels bombers. Aquestes van ser algunes de les activitats que es van dur a terme ahir en la jornada solidària celebrada al parc de bombers i organitzada conjuntament entre l’Andtah Associació Albatros i el cos de bombers. Aquesta jornada de portes obertes tenia com a objectiu destinar tots els diners recaptats per la venda d’entrades a mantenir la continuïtat dels tallers que organitza l’associació andorrana de TDAH i poder fer més activitats. Així ho va dir ahir la Immaculada Forés, presidenta de l’entitat, que hi va ser present conjuntament amb una seixantena de persones més. “L’hem volgut fer amb bombers perquè així també donem a conèixer a la gent la tasca que fan”, va explicar, i va afegir que a més les persones amb TDAH “tenen una forma de ser que els va bé per ser bombers o policies, i si hi ha algun nen amb TDAH segur que això els crida l’atenció”, va dir.

En la mateixa línia, el director adjunt dels bombers, Jordi Farré, que va fer de mestre de cerimònies, va valorar positivament aquesta activitat. “L’associació ha fet molt bona feina i els seus col·laboradors i associats estan participant fantàsticament d’aquesta jornada”, va explicar Farré just després que els bombers extingissin un foc davant l’admiració dels nens i nenes que, acompanyats pels seus pares i familiars, no es van voler perdre aquesta oportunitat única. “Al meu fill li encanta tot el que té veure amb bombers, està dient tota l’estona que vol ser bomber”, va manifestar el Jairo, amb el petit en braços. “Ja li agradava i per això també hem vingut”, va explicar. Al seu costat, el Ladis, feia seves les paraules del Jairo i va valorar positivament “apropar els nens i nenes que coneguin l’activitat dels bombers”. De la mà, el seu fill es queixava per haver-se perdut l’oportunitat de pujar al camió de bombers. El Ladis el va tranquil·litzar dient que després ho farien. Ara tocava fer una demostració del que és capaç de fer un dels vehicles del cos. I igual de “fanàtic dels bombers”, el fill de la Meritxell. “Li està agradant moltíssim”, va explicar, i va afegir que no s’ho van pensar dos cops quan van veure l’activitat.

Forés va obrir la porta a fer més activitats d’aquest tipus. “Ha estat una llàstima perquè aquesta vegada no han pogut portar els gossos de rescat, així que això ens queda pendent per fer una altra sessió solidària ja amb els animals”, va explicar la presidenta d’Andtdah.

tracking