POLÍTICA

El PS insta Govern a retirar la petició a la fiscalia contra Stop Violències

La formació condemna l’actuació de l’executiu i l’insta a retirar la demanda a la fiscalia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) va defensar ahir Stop Violències després que el Govern posés en coneixement de la fiscalia les manifestacions que va fer la presidenta de l’associació feminista, Vanessa M. Cortés, davant del Cedaw, la comissió de l’ONU en defensa dels drets de les dones, i en alguns mitjans de comunicació al voltant de la situació dels drets de les dones al Principat. Des de la formació socialdemòcrata consideren que Cortés va exercir el seu dret de llibertat d’expressió i que negar que es deixa de banda aquest afer és “voler manipular la situació, així com la imatge d’Andorra a l’exterior”. Així mateix, el PS va instar el cap de Govern, Xavier Espot, a retirar la demanda a la fiscalia i a demanar públicament excuses. El PS també va lamentar “la manca de compromís d’Andorra davant els drets reproductius i sexuals de les dones” després que el Govern no signés el conveni de Nairobi que treballa per garantir aquests drets.

D’altra banda, Espot va defensar l’actuació de l’executiu i va argumentar que és “una qüestió de compliment de la legalitat”. El cap de Govern va dir que no es porta el cas a la fiscalia pel posicionament feminista de la presidenta de l’associació i que a Andorra es respecta el dret de llibertat d’expressió, però que s’ha traspassat “una línia vermella”. “És la nostra obligació defensar els treballadors públics quan són atacats o calumniats”, va explicar Espot, que va dir que les acusacions de Cortés són “molt greus” i que no estan fonamentades.

Mònica Bonell, vicepresidenta del grup parlamentari de Demòcrates, va defensar l’actuació del Govern i va instar el Cedaw a visitar el Principat per contrastar la realitat del país. En la mateixa línia es va expressar Ferran Costa, president del grup parlamentari liberal, que considera que “cal assegurar que qualsevol declaració feta davant un estament internacional que representa el país es faci amb el màxim rigor i responsabilitat”. “Són afirmacions que no s’adiuen a la realitat”, hi va afegir. D’altra banda, el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, va defensar l’associació i va ser contundent en considerar que a Ginebra “també hi havia una magistrada que va dir coses que no hauria d’haver dit”. “He vist algunes exposicions sobre com funciona l’acolliment d’infants i em van esgarrifar”, va dir Bartumeu, que va afegir que “estem preocupats pel ridícul que estan fent les institucions andor­ranes en temes d’avortament”. Des d’Acció Feminista, la presidenta, Antònia Escoda, va expressar que “és evident que hi ha un problema i que hauríem d’asseure’ns tots junts per solucionar-lo”.

El PS insta Govern a retirar la petició a la fiscalia contra Stop Violències

tracking