cimeres

Espot diposita el 'Manual Digest' a la biblioteca de La Pau com a símbol de la llibertat

El president de la República Francesa i Copríncep, Emanuel Macron, n’és el convocant

Espot diposita el 'Manual Digest' a la biblioteca de La Pau com a símbol de la llibertatEFE / FERNANDO PÉREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va participar ahir a París en el segon Fòrum per la Pau. La reunió està convocada pel president de la República Francesa i Copríncep d’Andorra, Emanuel Macron, i va aplegar més de 6.000 representants de diversos estats, ONG, fundacions i també empreses.

Espot va lliurar a la Biblioteca de la Pau un exemplar del Manual Digest. El cap de l’executiu andorrà va afirmar que “es tracta d’un manual d’usos i costums que reivindica la neutralitat i la pau, garants de la independència d’Andorra”. També va afegir que en aquesta obra, que Antoni Fiter i Rossell va escriure vers el 1748, es podien trobar els pilars que havien servit, al llarg dels segles, perquè el Principat tingués un sistema institucional sòlid i equilibrat durant més de 700 anys.

El màxim mandatari andorrà va participar en els diferents actes que incloïa el fòrum i que es va iniciar amb els parlaments de la presidenta del comitè de direcció del Fòrum per la Pau de París, Trisha Shetty, la presidenta electa de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, el vicepresident de la República Popular de la Xina, Wang Qishan, el president de la República Democràtica del Congo, Félix Tshisekedi, i el president de França i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron.

Durant la jornada es van presentar més d’un centenar d’iniciatives que s’havien proposat des de diferents punts del planeta, així com es va donar inici a una sèrie de debats que pretenien abordar diverses temàtiques com, per exemple, l’impuls de la cooperació global en les societats contemporànies.

EL CAP DE GOVERN PARTICIPA A LA 40A CONFERÈNCIA DE LA UNESCO

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, van participar ahir a París a la 40a Conferència general de la Unesco, la qual s’allargarà fins al 27 de novembre i a la qual participen els 193 estats membres i els 11 associats a l’organisme. En el marc d’aquestes jornades, Espot va intervenir ahir en un debat d’alt nivell sobre joves i multilateralisme per tal d’examinar les perspectives dels joves sobre la cooperació mundial i les noves formes de fer-los participar en l’adopció de decisions, especialment en l’àmbit del canvi climàtic. Per la seva banda, Vilarrubla va prendre part en el debat ministerial de la 7a reunió del comitè director de seguiment de l’aplicació de l’Agenda 2030, en particular l’objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) número 4 d’educació de qualitat.

Espot diposita el 'Manual Digest' a la biblioteca de La Pau com a símbol de la llibertat

tracking