POLÍTICA

L'USdA portarà a Europa “l'abandó” de les polítiques socials del Govern

El sindicat formularà una pregunta a Brussel·les a través de la Confederació Europea Sindical

L'USdA portarà a Europa “l'abandó” de les polítiques socials del GovernARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) portarà a Brussel·les “l’abandó” de les polítiques socials del Govern d’Andorra. Així ho va manifestar el secretari general del sindicat, Gabriel Ubach, que preguntarà a la Unió Europea (UE), a través de la Confederació Europea de Sindicats (CES) de la qual l’USdA és membre, sobre “com pot negociar un acord d’associació amb un país que no respecta el cabdal del que són les polítiques socials europees, com és possible que es faci quan el tema social està completament abandonat”, va explicar Ubach.

De moment, l’USdA està treballant en aquesta possibilitat, tot i que ja van fer saber la situació de les polítiques socials al Principat al recentment nomenat ambaixador de la UE a Andorra, Didier Lenoir, durant la reunió que els sindicats van mantenir amb la delegació de la UE dijous passat aprofitant la visita de Lenoir per presentar les cartes credencials del seu nou càrrec davant del Copríncep episcopal. “Es van mostrar sorpresos pel que estàvem explicant i van prendre nota del que dèiem”, va explicar Ubach sobre la trobada. Segons el secretari general de l’USdA, la delegació de la Unió Europea els va informar que tractarien de respondre a les seves preguntes un cop tornin al Principat en uns mesos. “Vam explicar que teníem un problema real al país, que el Govern ignorava totalment els sindicats i que a més el problema és que totes les lleis fetes fins ara pel Govern de DA anaven en contra de tots els treballadors del Principat”, va dir el secretari general de l’USdA. Una de les demandes que va fer el sindicat va ser que “la legislació a Andorra sigui homologable amb la legislació europea”, va explicar el secretari general de l’USdA, i que ambdues legislacions s’haurien d’anivellar. “La legislació andorrana està lluny d’assemblar-se a l’europea”, va dir.

Un dels temes principals que es van tractar a la reunió va ser l’interès dels sindicats a conèixer si l’acord d’associació que s’està negociant serà un acord econòmic o tindrà també un abast social. “Per a nosaltres hauria de ser econòmic i social”, va explicar Ubach, que es va preguntar si “aquest acord beneficia tota la població o només els bancs i les quatre empreses grans”. “Ens van dir que en principi seria un acord econòmic però que també hauria d’incloure aspectes socials”, va manifestar Ubach.

tracking