POLÍTICA

La UE constata la mala connexió amb França

La delegació es va reunir amb representants de diversos àmbits per conèixer el país

La UE constata la mala connexió amb FrançaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou ambaixador de la Unió Europea (UE) a Andorra, Didier Lenoir, va constatar les precàries connexions amb França durant el viatge al Principat per presentar les cartes credencials del seu nou càrrec davant del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. “Vam arribar per carretera des de Tolosa i això em va permetre tenir una bona percepció sobre la dificultat en el transport”, va manifestar el nou ambaixador, que en la seva visita, que continuarà durant el dia d’avui, està acompa­nyat per una delegació també formada per la nova negociadora adjunta, Clara Ganslandt. Així, la delegació de la UE aprofita la seva estada al Principat per conèixer la realitat del país a través de diverses reunions amb representants de diferents àmbits.

Lenoir va valorar positivament la seva primera visita oficial a Andorra, que està servint com a presa de contacte amb el país. “Començo a tenir una bona percepció de la realitat d’Andorra, quelcom que serà molt útil per continuar el nostre treball conjunt per l’acord d’associació”, va manifestar el nou ambaixador, que va agrair a les autoritats andorranes poder tenir la possibilitat de trobar-se amb diferents actors de la societat andorrana. D’altra banda, el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, va destacar que les experiències que la delegació de la UE va poder compartir amb alguns serveis de l’administració, entitats públiques i altres actors econòmics i socials permetrà mantenir “unes negociacions el més sòlides possibles”. “Estem molt satisfets de com està anant la visita i de tenir aquesta possibilitat, en aquesta nova etapa i amb una nova delegació, de poder presentar Andorra en diferents àmbits”, va explicar Riba.

El secretari d’Estat d’Afers Europeus va manifestar que en aquesta visita no es va tractar, ni es tractarà, cap tema de negociació de l’acord d’associació. “Sempre hem estat molt prudents en aquets sentit i mantenim aquest exercici”, va explicar Riba. “Fem intercanvis tècnics o d’opinions, però mai amb esperit de negociació”, hi va afegir. En tot cas, no hi haurà canvis destacats amb entrada de la nova comissió negociadora, ja que, segons Riba, “la base tècnica es manté”.

Reunió amb el cap de govern

La delegació de la UE, a més de la trobada amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus, va tenir ahir l’oportunitat de reunir-se amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, així com amb altres alts càrrecs del Govern i del Consell General. També es van mantenir reunions amb actors econòmics com la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial Andor­rana (CEA), l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) i el Consell dels Col·legis Professionals d’Andorra, i actors socials i sindicats com el Sipaag, l’USdA o el SAT. Durant la jornada d’avui està previst que la delegació de la UE es reuneixi amb el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i els presidents dels grups parlamentaris.

tracking