Salut

El 37 per cent de la plantilla d'El Cedre, de baixa el 2018

Govern creu que un dels motius té a veure amb les jornades de 12 hores

El 37 per cent de la plantilla d'El Cedre, de baixa el 2018Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut, en resposta a les preguntes formulades per la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Rosa Gili, informa que en el transcurs del 2018 un total de 38 professionals del centre sociosanitari El Cedre van estar de baixa en algun moment, ocasionant un total de 60 períodes de baixa, 23 dels quals amb una durada inferior a quinze dies. El ministeri atribueix aquestes dades, entre d’altres motius, a les dotze hores de jornada laboral a les quals els professionals que atenen els usuaris estan exposats, ocasionant, segons l’executiu, càrregues físiques i emocionals.

La categoria laboral del centre que més van patir aquestes baixes va ser la dels auxiliars d’infermeria, en què, amb un total de 26 treballadors, hi va haver un total de 44 baixes. Seguidament hi va haver el personal de bugaderia, amb 3 professionals i 5 baixes, i els infermers, amb una plantilla de 4 professionals amb 4 baixes.

Aquestes dades suposen més del 35 per cent del personal del centre que en algun moment va estar de baixa el 2018. Unes dades que a hores d’ara no es distancien de les xifres del 2019, ja que hi ha hagut, de moment, un total de 39 baixes amb 49 períodes, 15 dels quals d’una durada inferior als quinze dies.

Per fer front a aquesta situació de baixes, el Govern assegura que es podria erradicar, o almenys disminuir, amb la implementació del model d’atenció centrada en la persona, en què estaria previst eliminar els torns laborals, de moment el de les auxiliars d’infermeria, passant de les dotze hores per convertir-los en jornades de set hores.

tracking