Aturades les autoritzacions de metges i personal sanitari

Els professionals de la salut que s'acrediten hauran de respondre a la necessitat sectorial o demostrar una vinculació amb el país

Govern tanca les autoritzacions de metges i personal sanitariSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat el tancament de les autoritzacions de metges i personal sanitari ja que "han crescut d'una manera anàrquica i no seguint les necessitats del país" al Consell de Ministres celebrat avui.

A partir d'aquest moment, els professionals de la salut que vulguin exercir al país hauran de respondre a la necessitat sectorial o demostrar una vinculació amb el país, és a dir, tenir la nacionalitat, ser resident un mínim de set anys al Principat o haver desenvolupat la professió a Andorra durant un mínim de set anys.

Durant l'última dècada, el nombre de fisioterapeutes s'ha quadruplicat fins arribar als 157 professionals, els odontòlegs han crescut fins ser 78. També el grup de metges augmenta, passant de 99 a 168.

D'aquesta manera es pretén "afavorir l'exercici i el retorn dels professionals que han passat part de la seva vida a Andorra", ha explicat Govern en un comunicat.

tracking