Tribunals

Lesions i amenaces

L’acusat fa gairebé tres anys que és a la presó per dos delictes majors de lesions doloses després de barallar-se amb un menor que, amb els companys, estava amenaçant un amic del condemnat. La defensa al·lega penediment i bona conducta per a l’absolució.

Lesions i amenacesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sortir de festa, beure una quantitat important d’alcohol, veure que un amic és amenaçat per un grup de nois, ficar-se en la baralla i trencar-li el nas a un menor que va haver de ser operat li va sortir car a un jove andorrà que va acabar d’ar­rodonir la seva entrada a la Comella amenaçant el mateix menor, dies després, de tallar-li el coll. Aquest és el cas que va arribar aquesta setmana al Tribunal Superior de Justícia i que va quedar vist per a sentència després que la defensa al·legués bon comportament i penediment de l’acusat en els gairebé tres anys que fa que és a la presó.

Els fets van ocórrer l’octubre del 2015, quan una discoteca d’Escaldes-Engordany va obrir com cada cap de setmana. Aquella nit, però, pels volts de les tres de la matinada un grup de joves va sortir de la discoteca buscant un noi que estava a la porta, perquè suposadament havia amenaçat un dels integrants dient-li que li trencaria la cara. En el moment que el jove que estava sol es va veure envoltat pel grup de nois va passar per la porta del local nocturn un cotxe amb dos amics del jove que estava en inferioritat. Aquests van sortir del vehicle i van iniciar una baralla per defensar el seu amic. Un va trencar-li el nas a un dels menors que estaven involucrats i aquest el va denunciar.

Arribant-li la denúncia a l’acusat i veient que tenia nombrosos antecedents penals per casos d’agressió, aquest es va posar en contacte amb el menor i el va amenaçar de mort: “Si no retires la denúncia et juro que et tallaré el coll. Aquesta vegada parlo, la següent actuaré.” Aquesta amenaça, però, només va refermar la posició del ministeri fiscal que el jove era no només reincident, sinó que violent i perillós. Davant els fets, els testimonis i els antecedents, la defensa no va poder fer res i l’acusat es va convertir en condemnat i va entrar a presó.

Reclòs des del 2017, la defensa va demanar a la màxima instància una reducció de la pena al·legant una reinserció total, i és que el condemnat, dins de la presó, no només està participant en totes les activitats, sinó que fa temps que no s’involucra en problemes i està estudiant un curs d’Administració i Direcció d’Empreses. A més, la vida a la presó i els “sis canvis de mòdul que he patit” estan fent “que m’estigui tornant boig”. “No aguanto més, m’està afectant psicològicament”, va concloure.

El tribunal va deixar el cas vist per a sentència i les dues parts rebran notificació el 29 de novembre a les dotze del migdia.

tracking