RECURS

Els bombers es queixen que no hi ha places per ampliar el cos

Els sindicats ABA i A-118 han presentat a la Batllia una demanda administrativa contra les resolucions del Govern que neguen als integrants del cos la possibilitat de prejubilar-se als 55 anys amb el 60% del sou

Els bombers es queixen que les noves places només cobreixen jubilacionsAnna Rodríguez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers es queixen que al cos són 118 efectius amb una mitjana d'edat de 46-47 anys i que les noves places només cobreixen jubilacions i no amplien el cos, segons han explicat els presidents de les associacions de bombers ABA i A-118. Els sindicats han presentat aquest matí una demanda administrativa a la Batllia contra les resolucions del Govern que neguen als integrants del cos acollir-se a les condicions anteriors de prejubilar-se als 55 anys amb el 60% del sou i jubilar-se als 60 anys amb el 70% del sou. El president de l'ABA, Joan Torra, i el president d'A-118,Miquel ÀngelAdran, han exposat davant dels mitjans quehan vingut a la Batllia a presentar una demanda administrativa "després d'haver esgotat els recursos administratius davant de Govern perquè entenem que s'han vulnerat els nostres drets que teníem de jubilació i de prejubilació".

Segons diuen, hi ha 450 funcionaris, 23 dels quals són bombers, que encara es poden acollir a la prejubilació i jubilació anterior, però la resta de funcionaris, amb la lleique es va aprovar el 2014, els percentatges encara no estan fixats; dependrà de l'aportació a la CASS de cada bomber i del pla de pensions. En aquest, Govern aporta un màxim d'un 3%. Els sindicats es queixen que en aquesta nova legislacióno han vist a cap dels articles cap derogació que fes esment específic als bombers, per tant "entenem que són vigents les condicions antigues que teníem, tant de jubilació com de prejubilació".

tracking