ADMINISTRACIÓ

El Govern recorda les incompatibilitats

El ministeri dona suport als funcionaris que col·laboren amb el teixit esportiu i associatiu

El Govern recorda les incompatibilitatsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, va enviar a final de la setmana passada una nota interna als treballadors de l’administració general per recordar que no poden exercir altres activitats professionals diferents de les que es deriven de la seva condició de funcionari o treballador públic ni en el sector públic ni en el privat. La nota també recorda que existeixen excepcions a aquest règim d’incompatibilitats, i recorda que el criteri aplicat pel Govern “és prioritzar l’interès general i donar suport als funcionaris i treballadors públics que s’impliquen en la col·laboració amb el teixit esportiu i associatiu del país o altres àmbits de naturalesa similar que representin un valor afegit per a la societat”. L’afer de la incompatibilitat a l’hora de tenir una segona feina va explotar pel cas Chato després que l’exsecretari d’Estat d’Economia i Empresa rebés retribucions per la implicació amb el teixit esportiu com a àrbitre.

El SIPAAG refera la posició

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va refermar el seu posicionament contrari al règim d’incompatibilitats. Mitjançant un comunicat, el sindicat va deixar clar que considera que els treballadors públics “han de tenir el dret a una segona feina sempre que no presenti un conflicte d’interessos amb la desenvolupada a l’administració pública”. El Sipaag també va informar que el sindicat va posar sobre la taula la reivindicació de fer menys restrictiu l’article sobre incompatibilitats a la darrera reunió que va mantenir amb la titular de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, i la secretària d’Estat Lara Vilamala. El sindicat va demanar que hauria de ser el comitè tècnic d’organització i gestió l’encarregat de decidir en quines feines hi ha conflicte d’interessos, tal com es fa a França. Finalment, el Sipaag va reiterar la intenció de treballar per aquest dret dels funcionaris fins que no s’aprovi una modificació de la llei.

LES EXCEPCIONS

Els treballadors a temps complet tenen dret a compatibilitzar la seva feina de funcionari amb activitats relacionades amb la gestió del propi patrimoni, del familiar o si col·laboren en el negoci familiar.

Els funcionaris poden participar en congressos, conferències, seminaris o cursos per raó de la plaça que ocupen a l’administració.

La producció i creació literària, artística, científica i tècnica es poden compatibilitzar, així com les de caràcter d’investigació.

Les activitats excepcionals que per a casos concrets autoritzi el Govern mitjançant decret.

El personal que no treballa a temps complet i els interins amb contracte menor a un any poden exercir fora del seu horari altres feines que no entrin en conflicte d’interès amb la seva.

tracking