ENSENYAMENT

El SEP vol que s'especifiqui l'estratègia per reduir eventuals

El sindicat decidirà en assemblea si s’adhereix a la demanda del Sipaag

El SEP vol que s'especifiqui l'estratègia per reduir eventualsSEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recentment escollida secretària general del Sindicat d’Ense­nyament Públic (SEP), Anna Mundó, va demanar que el ministeri d’Educació especifiqui l’estratègia que seguirà per reduir una setantena de les places eventuals que hi ha actualment al llarg de la legislatura, pretensió que va fer pública dimecres passat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la comissió d’Educació del Consell General. “Esperem que sigui cert i que s’especifiqui a la propera reunió, que ens diguin quina serà l’estratègia per consolidar setanta places”, va explicar la secretària general del sindicat que vol conèixer si la reducció de places eventuals es farà fent les setanta persones fixes o si s’ajudarà el col·lectiu d’interins a consolidar les places que fa anys que desenvolupen. “En aquest punt pensem que hi ha petits matisos que distingeixen molt una cosa i l’altra”, va explicar Mundó. La secretària general del SEP va manifestar que fa uns dies va enviar una carta a la ministra d’Educació per demanar una trobada per tractar, entre d’altres, l’afer de la consolidació de places eventuals.

Des del SEP també s’ha dut a terme una reunió amb un grup d’eventuals per tractar temes com ara l’IPC i el context de l’interinatge en el ministeri d’Educació. Mundó va explicar que també es van tractar els punts necessaris per millorar “la nostra dignitat laboral i recuperar una mica les ganes i la força de continuar com a interins en un sistema que cada decisió que pren sobre nosaltres és negativa i per perdre drets”, va assenyalar.

Mundó també es va referir a la decisió que el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va prendre en assemblea general de portar a la Batllia l’afer dels càrrecs de relació especial. El secretari general del Sipaag va obrir la porta tant a SEP com al Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) a adherir-se a aquesta demanda. Mundó, que confirma que des del Sipaag els van enviar una notificació per si volen afegir-s’hi, va explicar que prendran una decisió en assemblea extraordinària en la qual es tractarà aquest tema però també s’aprofitarà per parlar de l’afer dels eventuals, com s’està progressant en aquest sentit i quins passos es faran a partir d’ara.

tracking