POLÍTICA

PS i terceravia demanen més minuts als informatius d'ATV

Mujal recorda que les aparicions es determinen per criteris periodístics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata i terceravia van demanar ahir al director general de Ràdio i Televisió d'Andorra més minuts als informatius. Xavier Mujal va comparèixer ahir per primera vegada al Consell General després de set anys al càrrec i va exposar les bones dades recollides per la cadena el mes d’octubre. “Són les xifres d’audiència més acurades de la nostra història, ja que Andorra Telecom ha canviat el sistema de mesura”, va explicar. Així, durant aquest mes, RTVA ha assolit la sisena posició en un rànquing de 179 cadenes, durant l’emissió dels informatius.

A banda de les bones dades, però, els dos partits van manifestar que consideren que no tenen prou protagonisme als espais informatius de la cadena, assenyalant una descompensació entre l’oposició al Govern i la minoria dels comuns i els partits que ostenten el poder a les corporacions i al Consell General. En aquest sentit, Mujal va assegurar que les aparicions dels polítics es determinen amb criteri periodístic i en cap cas partidista. “A la televisió no fem política”, va dir.

Finalment, tots els partits van coincidir en la necessitat de dotar amb més fons RTVA per tal que pugui digitalitzar les més de 48.000 hores del seu arxiu. Segons Mujal, aquesta feina s’ha fet des del 2016 sense cap partida extraordinària i només l’any passat es va demanar poder contractar dues persones extres per fer-la. Segons el director de l’ens, l’arxiu és la “memòria del país” i aquesta és una feina s’ha de fer de manera ràpida, ja que les cintes més antigues s’estan degradant, fet que ha provocat que algunes siguin irrecuperables.

PS i terceravia demanen més minuts als informatius d'ATV

tracking