salut

Retiren un lot de formatge francès per risc de listeriosi

El ministeri notifica que no es té constància de cap persona afectada

Retiren un lot de formatge francès per risc de listeriosi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut i l’àrea de Seguretat Alimentària van emetre ahir un comunicat urgent per alertar de la presència de listeriosi en el lot 19170119, amb data de caducitat 23/11/2019, de formatge Pyrénées Llet Crua de Vaca Moulis Prestige 4 kg del fabricant francès Sas le Moulin. Segons el Govern, només es té constància d’una partida afectada, la qual era comercialitzada en un únic establiment i que ja ha estat retirada del mercat. Així mateix, asseguren que no es té constància de cap persona afectada per aquest bacteri, tot i que recomanen a les persones que hagin comprat aquest producte que s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al punt de venda.

L’avís va ser rebut a través del sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos de la Unió Europea, que afectava un formatge fet amb llet crua, habitualment venut al tall, procedent de França. Aquesta també s’ha estès a l’Estat espanyol, on, a més a més, s’ha alertat de la presència d’E.coli. Concretament, allà s’han hagut de retirar una vintena de lots.

La listeriosi causada pel germen listeria, és capaç d’infectar múltiples òrgans del cos humà i membranes de la medul·la espinal i la circulació sanguínia, produint diferents tipus de malalties del sistema digestiu i corrent sanguini. El seu desenvolupament depèn de la quantitat ingerida i sovint té símptomes semblants a la grip, amb febre, mal de cap intens, nàusees, vòmits i senyals d’irritació meníngia.

Per prevenir-la es recomana cuinar els aliments i rentar-los de manera acurada. També netejar sovint la nevera i mantenir els aliments crus separats dels cuits.

tracking