Álvaro García serà el comissionat per a la reforma de la banca

Casat amb una andorrana ja viu parcialment al país i va ser assessor d’Elena Salgado

Álvaro García serà el comissionat per a la reforma de la banca

Creat:

Actualitzat:

La banca andorrana va elaborar un pla per a reinventar-se i tornar a créixer basat en l’obertura de nous camps de negoci. El pla va ser entregat al Govern i un dels punts que incloïa era la creació d’un comissionat encarregat d’articular els canvis legals que cal per a les noves formes de negoci i que gestioni de forma general tota la reforma. L’elegit és Álvaro García Navarro, un jurista espanyol casat amb una andorrana i que actualment està mig dedicat al país on passa part de la setmana.

Etiquetes:

Álvaro García és director del màster en Compliance de l’EAE Business School i té un ampli currículum d’assessorament tant en l’àmbit de la política espanyola com del Parlament Europeu. Va ser assessor de l’exvicepresidenta espanyola i viceministra de economia i finances Elena Salgado. Ha estat assessor de diferents membres del Parlament Europeu, de l’antic comissionat europeu de llibertats civils i justícia o de l’antic ambaixador de la UE a Israel. García ha desenvolupat la seva carrera en diferents àrees: regulació econòmica i financera de la Unió Europea, governance econòmica i compliance en àmbit comunitari i afers interns i justícia europea. Assegura estar interessat en finances ètiques globals i en la col·laboració entre el sector públic i el privat.

El comissionat estarà contractat pel govern com a personal de relació especial i la seva principal missió, a banda de ser el nexe entre l’executiu i el sistema financer, serà aconseguir que en un termini breu s’hagin canviat algunes lleis, especialment la d’inversió estrangera, per permetre que les entitats disposin de noves línies de negoci. Actualment, per exemple, hi ha fons d’inversió de prestigi interessats a radicar-se al sistema financer nacional, però ho han descartat davant de les complicacions derivades de lanormativa d’inversió estrangera. Un segon pol d’atracció és el del llistat de valors. Qualsevol tí-tol que està situat en un fons ha d’estar llistat en un sistema financer. La banca creu que Andorra podria ser un lloc atractiu en aquest camp. Aquí també hi ha dificultats amb la Llei d’inversió estrangera perquè si cada cop que es fa una operació ha de pas-sar per tota la tramitació i la notaria la plaça deixa de ser competitiva. Aquests canvis seran els primers passos de la reforma que haurà d’implementar el nou comissionat de la banca.

tracking