Assegurances Generals, pendent de la justícia

L’Autoritat Financera treballa amb tres opcions pel forat de les inversions d’alt risc

Assegurances Generals, pendent de la justícia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intervenció d’Assegurances Generals per part de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) ha entrat a la fase final amb la decisió que s’ha de prendre respecte a com es troba una sortida final per a la companyia. La intervenció va tenir lloc a final d’agost i tal com va avançar el Diari el problema es trobava en les inversions d’alt risc que s’havien fet amb el capital de les assegurances de vida. El problema es troba en el forat i si la companyia continua sent viable d’alguna forma o s’ha de liquidar de manera ordenada.

Etiquetes:

L’AFA ha estat mirant possibles solucions que, segons les fonts consultades, podrien anar en tres direccions. La primera passaria per la possible liquidació, però s’entén que és la pitjor possible i només s’utilitzaria en cas extrem. En segon terme existeix la possibilitat d’una sortida ordenada que porti a traslladar fora de l’empresa la part de negoci que no està afectada pel forat, o sigui més enllà de les assegurances de vida. Aquesta possibilitat s’ha testat en converses amb diferents interlocutors nacionals del sector de les assegurances. Fonts del sector van manifestar que hi ha certes reticències i que a hores d’ara només ha estat una acció exploratòria. En aquest cas hi podria haver un repartiment entre diferents agents de les carteres. La tercera, i potser la més complicada, és intentar mantenir el negoci i aquí entra també la possibilitat d’absorció.

El fet d’haver entrat en el tram final significa que en el termini màxim de dues setmanes s’hauria de prendre la decisió definitiva. La solució del problema financer i del forat va de forma paral·lela a les accions legals que s’han iniciat contra Amadeu i Jaume Calvó, els responsables de la companyia, que ja van declarar com a imputats. S’està pendent de si finalment passen o no a ser processats. La decisió depèn de si la investigació acaba determinant o no que hi va haver males pràctiques de forma conscient a l’hora de fer les inversions d’alt risc. Els dos processos (de l’Autoritat Financera i el judicial) no van al mateix ritme i per tant no han de coincidir, tot i que poden tenir certa influència.

A hores d’ara, segons fonts del sector, hi ha certa expectació respecte a quin pot ser el desenllaç i com pot afectar en el món de les assegurances. L’escassa informació que ha transcendit del cas ha derivat en la sensació d’incertesa un mes i mig després.

tracking