reportatge

95 arbres més

Andorra Telecom va presentar la nova signatura biomètrica al servei d’atenció al client, amb la qual podrà estalviar un 70% més de paper l’any i el 2020 eliminar-lo completament.

95 arbres mésANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La introducció de la signatura biomètrica permet a la parapública reduir cada any un 70% en compra de caixes de paper, fet que per al medi ambient suposa estalviar 190 milions de litres d’aigua i “tallar 95 arbres menys”, va afirmar Carles Casadevall, portaveu d’Andorra Telecom. “Si normalment es compren més de mig milió de caixes, ara aquesta quantitat passa a 160.000, i si déu vol a final del 2020 ja no treballarem amb paper, tant internament com externament”, va afegir.

Des de la parapública van explicar que la signatura biomètrica requereix un tipus de dispositiu en el qual es pugui captar la pressió a l’hora de firmar, i que també suposa una aprovació legal per verificar que l’aparell detecti que aquella signatura és la teva i no la d’una altra persona. Tanmateix, van especificar que es troben diferències amb la digital, que “és un tipus de software que el que fa és verificar un document que queda signat digitalment perquè no es pugui modificar”.

La innovació també facilita l’accés a la informació contractual als usuaris i la companyia. “Substitueix la signatura d’un contracte directament en mà, i afegeix més seguretat, el client ho rep per correu electrònic i ja no cal escanejar tots els contractes”, va dir Casadevall. La parapública també s’assegura que en deu anys “el contracte no s’ha perdut i el client sempre el té al correu electrònic, “no marxa amb paperassa, és molt més àgil, més eficient, i és un pas endavant en la digitalització”, va explicar. La mesura s’engloba en un projecte de transformació digital d’Andorra Telecom, concretament pel que fa a l’eliminació del paper.

tracking