Energia

FEDA invertirà en renovables a curt termini

La parapública va formalitzar el conveni amb EDF per apostar en infraestructures i complir la llei de transició energètica

FEDA invertirà en renovables a curt termini

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Col·laborar per aconseguir complir la Llei de transició energètica del 2030 i fer servir majoritàriament recursos renovables “a curt termini”. Aquesta és la idea que va formalitzar FEDA ahir a la reunió amb la pública encarregada de l’energia francesa, EDF, a través de dos acords d’importació d’energia i intercanvi d’informació que “beneficia les dues parts implicades”.

El primer acord que es va formalitzar proposa el suport d’EDF en l’elaboració del full de ruta que farà FEDA per invertir en nous parcs d’energia neta. Un conveni que, segons la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, és molt beneficiós per al país: “Ens ajuda de cara a la implantació dels equipaments i infraestructures i és que, al cap i a la fi, FEDA sempre ha treballat principalment la importació d’energia i l’ajuda d’ells ens va bé perquè han implantat equipament de renovables en zones muntanyoses”.

Tot amb la intenció de ser un país energèticament més sostenible i complir la llei de transició energètica, Albert Moles, director de l’entitat, va destacar l’acord d’importar majoritàriament energia neta de parcs eòlics d’Occitània i la renovació del conveni que promociona l’ús de l’energia hidràulica. “Abasteix àmbits com el suport per al funcionament i manteniment de la central, materials i desenvolupament de noves infraestructures”, va dir.

Una de les pràctiques que es feia fins ara i que va quedar plasmada en paper és la col·laboració d’EDF en cas de tenir problemes com “el trencament d’infraestructures a causa d’una forta tempesta. No és el més habitual, però es treballa millor tenint un acord marc”, va dir la ministra. Per últim, les reunions també van tractar la formalització de l’entrada de Dalkia (filial d’EDF) al capital de FEDA, incorporació que s’estudia des del febrer passat: “En aquest acord teníem dues etapes. La primera delimitava quins aspectes havien de formar l’acord. La segona és la formalització del pacte d’accionistes amb Dalkia. Hi estem treballant i esperem tenir l’acord tancat a finals d’any”, va concloure Calvó.

tracking