Informe

El sector de la construcció lidera l'economia durant el segon trimestre

La CEA creu que és necessari que hi hagi més diversificació per poder tenir millor equilibri

El sector de la construcció lidera l'economia durant el segon trimestreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia ha registrat un creixement real del gairebé 2,5 per cent, amb el sector de la construcció, que ha estat el que ha tingut una evolució més positiva amb el 5,3 per cent, en contrapunt amb la indústria, que continua experimentant una tendència decreixent, amb el 0,4 per cent en negatiu.

Així s’explica a l’informe econòmic trimestral del 2019, en què les dades apunten una inflació en l’economia andorrana amb el 2,3 per cent del producte interior brut (PIB), un punt superior a la variació del període de l’any anterior.

Segons el director de la CEA, Iago Andreu, “aquestes dades són positives per al país, però no hem d’oblidar que tenim certs sectors que en aquests moments no tenen un creixement favorable. Creiem que seria prudent que l’economia andorrana es diversifiqués més i no quedés concentrada en alguns sectors, bàsicament als serveis”.

Els resultats de l’informe trimestral mostren com la construcció ha tingut un augment del 5,3 per cent, un 0,1 per cent més respecte del segon trimestre de l’any 2018. Aquest creixement, segons va explicar el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, durant la presentació de l’Informe anual del 2018, els preocupa que pugui comportar l’aparició d’una nova bombolla immobiliària. En aquest cas, però, Andreu apunta que no s’estaria parlant de cap bombolla immobiliària, sinó que “durant un temps aquest sector va estar aturat i ara ha començat a millorar i és normal que creixi. El que no és normal és que els altres sectors no vagin en augment”. A més, el director de la CEA assegura que la construcció d’habitatges de luxe, fet que Armengol va destacar a causa de la construcció de més de mil pisos d’aquest tipus, no ha d’interferir de manera negativa en l’economia.

tracking