SANITAT

La unitat de memòria ha avaluat 60 persones amb Alzheimer des del gener

Des de l'Associació Andorrana per la malaltia de l'Alzheimer reivindiquen tenir un centre de dia i disposar de més places per a aquest

La unitat de memòria ha avaluat 60 persones amb alzheimer des del generEva Bosch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unitat de memòria delSAAS ha avaluat 60 persones que pateixen d'alzheimer des del mes de gener. Així ho ha exposat ladoctora Eva Heras, encarregada de la unitat, en la 3ªEdició de la Gala d'Alzheimera la Sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, que enguany ha portat el lema 'Posem-li cara i posem-li color', per donar a conèixer la quantitat de gent que té Alzheimer al país.Al gener es va començar amb la unitat de la memòria per poder canalitzar totes aquelles persones que comencen amb un deteriorament cognitiu i es pugui centralitzar en l'enfocament, tant diagnòstic com terapèutic. Segons ha exposat, actualment el Cedre s'estan incorporant mètodes d'estimulació cognitiva a través d'un programa informàtic i s'està intentant fer grups d'estimulació cognitiva., però "no és suficient, pensem que hem d'anar molt més enllà, però en això estem treballant. Penso que la unitat de la memòria pot ajudar justament a establir quins han de ser els criteris d'avaluació i seguiment en un centre de dia.

La presidenta de l'Associació Andorrana per la malaltia de l'Alzheimer, Montserrat Valls, ha exposat les dues reivindicacions principals que tenen. La primera és disposar d'un centre de dia,"ens trobem amb un mig pas d'aquelles persones que tenen alzheimer però són autònomes, però que només les poden derivar en un centre, i aquests tenen la disponibilitat que tenen. Creiem que si hi hagués un lloc amb persones especialitzades en la malaltia, allà podrien anar aquestes persones autònomes". La segona és un augment en les places d'aquests centres de dia, ja que les llistes d’espera són massa elevades. Segons les previsions d'alzheimerque hi haurà d'aquí fins al 2050, Valls ha explicat que "hi haurà un 30% més de la població mundial, majors de 65 anys, amb aquesta patologia".

tracking