Societat

Els caçadors, satisfets amb l'inici de la Setmana de l'isard

Els ruixats, combinats amb el sol de diumenge, feien sortir els animals

Els caçadors, satisfets amb l'inici de la Setmana de l'isardBANDERS D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de caça de l’isard començava ahir amb bon peu. Malgrat les tempestes que van caure la nit de dissabte, els caçadors es mostraven satisfets del resultat de la primera jornada de la cita cinegètica per excel·lència. “Ahir va ploure moltíssim i això ha animat els isards a sortir durant el dia”, explicava Josep Maria Cabanes, president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca.

Malgrat que reconeix que no van sentir gaires trets durant la jornada, Cabanes considera que el dia va ser fantàstic, gràcies a la bonança del temps, que es va esclarir després de les pluges de la nit. “Al meu grup no hem caçat cap animal, però hem pogut veure’n de joves”, narrava, “com a mínim hem fet unes fotografies fantàstiques”.

Amb tot, el responsable de la Federació de caça assenyala que és normal certa moderació dels caçadors durant els primers dies, ja que tothom espera a trobar els millors animals. “Cada grup té les seves anelles i les vol aprofitar amb els exemplars que més ho valguin”, puntualitzava.

Pel que fa a les incidències, té constància d’algun problema en el control dels banders, malgrat no poder precisar què ha passat exactament. “Som mig miler de caçadors reunits en un sol lloc, és normal que alguna persona cometi alguna infracció”.

La Setmana de caça de l’isard d’enguany permet caçar 168 isards, una xifra alta, arran del bon estat de la cabana, i reuneix des de diumenge 556 caçadors. Les dades suposen un increment tant del nombre d’exemplars que es poden matar, l’any passat van ser només 96, com de caçadors, 19 més que el 2018.

tracking