Moreno deixa la Batllia i la substitueix García

La batlle sortint ha demanat una excedència a partir de l’1 de gener

Moreno deixa la Batllia i la substitueix García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria Àngels Moreno deixarà la Batllia a principi de l’any vinent, quan començarà el període de l’excedència que ha demanat al Consell Superior de la Justícia. Moreno està molt enfadada per com s’han desenvolupat els concursos per a les eleccions de les places de magistrat per a la sala penal del Superior i per al Tribunal de Corts. La sortida de Moreno es fa en dues fases. La set­mana vinent deixa d’exercir com a responsable de la Batllia especialitzada (anticorrupció i similars), plaça que passarà a ocupar Estefania García. Moreno quedarà com a batlle de torn fins al 31 de desembre.

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia va admetre a tràmit les demandes presentades per Moreno contra els acords del Consell Superior de la Justícia del 10 de juliol de nomenar Alexandra Cornella magistrada de la sala penal del Superior i Carolina Bailén magistrada del Tribunal de Corts. Moreno havia concorregut al concurs per a aquestes dues places que finalment van aconseguir les dues fiscals adjuntes. Moreno no està d’acord amb les puntuacions que es van atorgar als candidats, especialment la seva en relació amb la que ja havia obtingut en una convocatòria anterior per a una de les places. Aquest és el motiu fonamental, segons fonts properes al cas, de la renúncia a continuar com a batlle, ja que se sent menystinguda.

Un dels punts polèmics de la sortida es troba relacionat amb el fet que en haver agafat com a advocat Josep Anton Silvestre ja estava obligada a inhibir-se en molts casos. Silvestre té recusacions contra un terç de la plantilla de batlles i magistrats.

tracking