COOPERACIÓ

L'executiu impulsa el voluntariat entre els joves

Acord de col·laboració amb Carnet Jove i diverses ONG, Aigua de Coco, Cooperand amb Llatinoamèrica i Daktari

Govern impulsa el voluntariat entre els jovesSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha signat un acord amb Carnet Jove i diverses ONG del país per impulsar la cooperació i el voluntariat entre els joves. La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha signat aquest dimarts a la tarda un acord de col·laboració amb Carnet Jove Andorra i les ONG Aigua de Coco, Cooperand amb Llatinoamèrica i Daktari per tal de dur una campanya conjunta. L'acord l'han rubricat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, com a presidenta de Carnet Jove d'Andorra,el president de Daktari, Jesús Muro, i eltresorer d’Aigua de Coco, Mateo López.

Aquesta iniciativa persegueix l'objectiu de sensibilitzar els joves sobre el voluntariat, la cooperació i l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. L'associació Carnet Jove Andorra n'ha estat la impulsora i qui s'ocuparà de difondre la campanya, que resael lema "Planeta Voluntariat". Aquesta s'allargarà fins al desembre, temps del qual els joves disposen per informar-se de les diverses propostes de voluntariat que poden realitzar, tant a Andorra com a l'estranger, en àmbits com els afers socials, la salut o el medi ambient.

El Ministeri d'Afers Exteriors i les quatre entitats organitzaran un concurs a joves d'entre 18 i 30 anys per donar més visibilitat a la campanya. Presentant un projecte escrit o audiovisual de voluntariat es podrà aconseguir l'import del bitllet d'avió, la manutenció i l'allotjament. El Ministeri d'Afers Exteriors subvencionarà el projecte amb un import de 3.000€, que servirà per pagar els dos bitllets d'avió i la manutenció dels dos voluntaris seleccionats. Per a participar cal accedir al web www.carnetjove.ad/voluntariat, triar un projecte i omplir el formulari amb les dades personals i les motivacions. Les inscripcions es poden fer entre l'11 de setembre i el 25 de novembre del 2019. Els finalistes se seleccionaran entre el 2 i el 13 de desembre d'enguany i les dues persones seleccionades es faran públiques el 20 de desembre.

tracking