pla

Macron arribarà dijous 12 a la nit i concentra tota la visita durant divendres 13

L’estada inclourà un discurs a la plaça del Poble, un al Consell i un dinar i un sopar amb autoritats

Macron arribarà dijous 12 a la nit i concentra tota la visita durant divendres 13

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita d’Emmanuel Macron estarà concentrada divendres 13, dia en què tindran lloc tots els actes previstos. L’estada del Copríncep s’ha escurçat per problemes d’agenda i s’ha optat perquè l’ar­ribada tingui lloc dijous a la nit i que sigui divendres quan es destinin totes les hores per a les diverses activitats. L’arribada dijous a la nit i quins són els actes de divendres és l’únic que sembla clar en aquest moment, segons fonts properes a l’afer, ja que a hores d’ara no s’ha facilitat a Govern quin és l’horari previst. Es tracta simplement d’una qüestió d’agenda, ja que en concentrar tot el planning en un sol dia cal una precisió gairebé quirúrgica.

La delegació de l’Elisi ja hauria confirmat que la intenció és mantenir exactament els mateixos actes que si es tractés d’una estada d’un dia i mig. Es compensarà fent que el Copríncep francès marxi molt tard després del sopar de divendres. En la planificació s’ha establert que hi ha d’haver una visita al Consell General, amb el tradicional discurs que té lloc en les estades dels Coprínceps francesos. A la tarda hi haurà un nou discurs, aquesta vegada a la plaça del Poble, destinat a tota la ciutadania i que ha de convertir-se en el punt central de la visita. També divendres ha de tenir llloc un dinar que oferirà el Govern i a la nit un sopar organitzat per la delegació del Copríncep francès a Andorra. En tots dos esdeveniments hi haurà convidades autoritats. Al voltant d’aquests esdeveniments ha de tenir lloc el trasllat de Macron a cadascuna de les set parròquies. Aquest és el moment més complicat, tant pel tema del tall de les vies com a causa del desplegament de seguretat, ja que en un termini relativament breu de temps acabarà passant per bona part del país.

Precisament la seguretat és un dels motius pels qual s’està treballant a contrarellotge per tenir el programa amb cert decalatge de temps. El desplegament que s’haurà de fer serà molt important, a banda del control dels passatges soterrats, el sistema de clavegueram i els punts que han de ser vigilats per la policia en el moment de la visita.

tracking