Política

El PS considera que les declaracions d'Espot "estan fora de lloc"

El partit ha entrat una bateria de preguntes a Govern sobre el cas Chato per aclarir els dubtes

El PS considera que les declaracions d'Espot "estan fora de lloc"PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata s'ha tornat a pronunciar en relació al cas Chato i en aquest cas sobre les declaracions que va realitzar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, respecte al no cessament, de moment, del secretari d'Estat d'Economia. La formació considera que les explicacions donades pel mandatari "estan fora de lloc" i "contribueixen a incrementar les incògnites de la situació generada". Per aquest motiu, els set consellers generals del Grup Parlamentari Socialdemòcrata han presentat de forma conjunta una bateria de preguntes escrites per les quals volen que el Govern aclareixi els dubtes generats els darrers dies. La primera de les onze qüestions dels socialdemòcrates pretén que l'executiu precisi què considera per una "activitat pública i notòria" i si aquest és un "element exonerador de responsabilitat". A més, demanen quin és "el termini raonable perquè una activitat pública i notòria sigui acceptada, validada i exonerada de responsabilitats per l'executiu, encara que aquesta contrabingui les disposicions d'una Llei".

En l'escrit entrat a Sindicatura, també demanen saber "per quina raó es va eximir de cotització a la CASS, temporalment, els àrbitres esportius" i "quina considreació especial tenen els àrbitres que no tingui cap més activitat amb retribució". També pregunten "què passaria en el cas que un àrbitre es lesioni mentre exerceixi les seves tasques i qui pagaria la baixa laboral, les despeses mèdiques, d'hospitalització i el complement del 100% del salari".

Finalment, els socialdemòcrates volen que s'expliqui si "existeix algun sistema d'autoritzacons discrecionals per permetre que alguns funcionaris puguin fer activitats professionals" i, en cas afirmatiu, es vol saber les acceptades i les refusades, els motius i en quins àmbits.

tracking