treball

La CASS registra 2.248 accidents laborals entre el gener i el juny

Els sinistres han suposat un miler de baixes de 44 dies de mitjana

La CASS registra 2.248 accidents laborals entre el gener i el juny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el primer semestre de l’any la Seguretat Social ha comptabilitzat 2.248 accidents laborals. En tot l’any passat, la xifra va ascendir a 4.028. És impossible determinar com acabarà l’any, però si l’estadística continua a un ritme similar el nombre de sinistres s’igualarà o, fins i tot, podria créixer una mica. És un número significatiu perquè precisament en el balanç de les dades del 2018, la CASS feia èmfasi en la preocupació sobre la sinistralitat laboral. Respecte al 2017, el número d’accidents s’havia incrementat en un 8%, fet que va dur els responsables de la parapública a demanar una reflexió al voltant de les mesures a prendre per reduir la problemàtica.

Dels 2.248 accidents registrats entre el gener i el juny s’han derivat 1.071 baixes laborals d’una mitjana de 44 dies. En l’anàlisi de les dades, però, cal tenir en compte que el número d’assalariats va a l’alça i que, per tant, això pot incidir en un augment dels accidents. Al juny, el nombre de treballadors per comptè aliè afiliats fregava els 39.600, mentre que un any abans el número se situava a l’entorn dels 38.900.

Per sectors

El sector laboral categoritzat com a altres activitats socials i de serveis prestats ha suposat el major nombre d’accidents laborals, amb 530. No obstant, no ha estat el que més baixes ha comportat. Han estat els treballadors del sector comerç i reparació de vehicles de motor accidentats els que han sumat el major nombre de baixes: 217 per 396 accidents. En tercer lloc hi ha el sector de la construcció. En sis mesos ha registrat 369 accidents, amb 201 baixes. Ja més lluny se situa l’hoteleria, amb 247 sinistres.

L’estadística d’aquest mig any ha sofert algunes variacions respecte a l’any passat, quan va ser el sector del comerç i la reparació de vehicles de motor el que va sumar més accidents i baixes, amb 788 i 387, respectivament. Pel que fa a altres activitats socials i de serveis prestats, es van registrar 769 sinistres i 280 baixes. Finalment, treballadors de la construcció en van patir 717 i van demanar 386 aturades de feina.

tracking