Societat

Entren en funcionament les noves línies de transport regular

Govern destaca que hi ha hagut normalitat en el servei durant la jornada inaugural

Entren en funcionament les noves línies de transport regularSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves línies de transport regular de viatgers han entrat en funcionament aquest matí arreu del país amb "normalitat" segons ha destacat el Govern. El redisseny dels recorreguts dels autobusos ila reducció del preu de l'abonament en un 10%, "per premiar als usuaris més fidels", són algunes de les novetats del nou servei. A més, el Govern s'encarrega per primera vegada de la gestió del transport regular, fet que permetrà a l'executiu ajustar el servei segons els "requeriments dels viatgers".La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, la ministra d'Educació i Esnsenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor FIlloy, així com el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, han participat en el viatge inaugural aquest matí entre Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella. En aquest, Calvó ha destacat l'"aposta" per potenciar "una mobilitat més sostenible" en el marc de la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic. "Esperem que amb aquest millor servei sigui més fàcil l'accés al transport públic i que hi hagi més usuaris que el vulguin utilitzar", ha assenyalat la ministra.

Des d'avui també es poden adquirir les noves targetes, que passen a ser grogues, a l'Estació Nacional com als mateixos autobusos. Els usuaris amb un abonament amb crèdit restant poden adreçar-se a l'oficina de l'Estació i transferir-la a la nova, i els que comptin amb un d'una empresa que ja no té concessió poden fer el reemborsament fent una petició al ministeri de Presidència, Economia i Empresa.

També està disponible al servei de tràmits la Targeta Lliure per als joves, mentre que els de la Magna i la Blava poden fer servir l'antiga durant el setembre i fins que arribin les noves.

tracking