professions

Els infermers podran treballar a Espanya

Els actuals estudiants tindran el reconeixement automàtic del veí del sud, tal com el tenen amb França i Portugal

Els infermers podran treballar a EspanyaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actuals estudiants d’infermeria de la Universitat d’Andorra (UdA) un cop que obtinguin el títol, no només se’ls convalidarà acadèmicament a Espanya sinó també professionalment. És a dir, que podran anar directament al país veí del sud a buscar feina i no hauran de fer més pràctiques per poder fer-ho. Ho va indicar ahir el portaveu del Govern i exministre d’Ensenyament Superior, Èric Jover, en resposta a la pregunta parlamentària que va entrar la setmana passada el grup parlamentari del PS i on el conseller general, Roger Padreny, denunciava que els estudiants es trobaven amb problemes per exercir.

Jover va explicar que malgrat que Espanya va fer canvis en les titulacions d’infermeria sempre s’han acabat homologant els títols d’aquest bàtxelor i tots els estudiants han estat autoritzats a treballar. Ho seran tant els actuals estudiants com els que havien acabat els estudis i el veí del sud els demanava un complement de catorze crèdits de pràctiques. L’executiu va arribar a un acord perquè els hi fossin convalidades com a tal les pràctiques o els treballs d’infermeria remunerats realitzats al Principat.

El portaveu del Govern també va recordar que amb França hi ha un reconeixement automàtic del títol de bàtxelor tant acadèmicament com professionalment i que amb Portugal s’ha signat un conveni de reconeixament automàtic de titulacions. Quant a la resta de països europeus hi ha la possibilitat d’arribar a acords bilaterals i, va explicar Jover, si s’acaba signant i ratificant un acord d’associació amb la Unió Europea, el reconeixement serà automàtic amb tots els estats.

D’altra banda, el portaveu va tirar de memòria per criticar la pregunta del PS. Va recordar que en l’anterior legislatura la consellera general Sílvia Bonet va fer una pregunta similar que va ser contestada via oral pel Govern. “El PS podria haver revisat la resposta que es va fer”, va dir.

tracking