turisme

Els hotelers no esperen un augment de les pernoctacions per La Vuelta

Mobilitat no preveu afectacions diumenge pels talls a la carretera pel pas dels ciclistes

Els hotelers no esperen un augment de les pernoctacions per La VueltaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tornada un any més de La Vuelta coincideix amb l’última setmana d’agost, data encerclada pels hotelers com a clau de cara als mesos de davallada de visitants fins a la temporada alta d’hivern. No obstant, la cursa ciclista no incrementarà significativament les pernoctacions segons Carles Ramos, president de la Unió Hotelera: “Creiem que la tornada de La Vuelta afectarà, però no en excés. Estem segurs que vindrà un volum considerable de gent, però no estem segurs si els talls de carretera condicionaran la gent que decideixi venir a última hora”.

El que queda clar és que l’últim cap de setmana d’agost és important per als hotelers per poder preparar-se per la davallada de la tardor: “La darrera setmana de temporada alta d’estiu sempre costa perquè tothom comença a marxar i a treballar. No obstant, esperem una bona ocupació general”, va afegir Ramos. Tot i la complexitat d’un cap de setmana clau i la poca afectació de La Vuelta, els hotelers esperen una bona dada d’ocupació general, en especial “a les parròquies centrals, on creiem que estaran en la línia de les últimes setmanes”. Respecte a la temporada passada, les estadístiques reflecteixen un millor estiu. Ramos estima en un 5% el creixement en comparació al 2018. Explica, però, que aquest augment entra dins de la tendència positiva després d’un any passat no gaire bo: “Aquest 2019 ha estat per sobre del 2018, o sigui que la tendència és bona. Però hem de recordar que ens estem comparant amb un 2018 que no va ser dolent, però tampoc va ser dels millors que hem tingut. La línia marca un creixement i això és positiu”, va matisar.

La Vuelta tallarà carreteres

Una de les preocupacions de la Unió Hotelera és l’efecte rebuig a les cues que poden provocar els talls de carreteres per la cursa ciclista. No obstant, Jaume Bonell, cap del Servei de Mobilitat, creu que això no hauria de ser un problema, ja que seran “talls puntuals i s’aniran obrint tan bon punt passin els ciclistes”. A partir de les dues començaran els talls a les vies, pel que Bonell recomana tenir en compte els horaris per entrar i sortir del país: “La gent hauria d’entrar abans de les 13 hotes i sortir més tard de les 18 h”ores. Tot i això, posa de valor la feina que han fet en comunicació i recomana que tothom es descarregui “l’aplicació de Trànsit per seguir l’estat de les vies en directe”.

tracking