Els Claverol tornen tots els diners, però David no es presenta

La mare de l’expresident de la Fundació va ser l’encarregada d’entregar els 22.950 euros que la Fundació havia establert com a injustificats

Claverol va usar uns poders de fins a 3.000 euros per a l'apropiació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

David Claverol ha complert a mitges amb el compromís que va adquirir amb la fundació tutelar a través d’un mail entregat el 22 d’agost passat, coincidint amb la reunió del patronat on es tractava el suposat cas d’apropiació de 22.950 euros. Claverol va indicar que els diners serien restituïts a partir del dia 26, quan reobria l’oficina després de les vacances i que es donarien les explicacions escaients. La Fundació tutelar va rebre ahir a la tarda en un dels seus comptes els 22.950 euros que, segons fonts properes al cas, van ser ingressats per la mare de l’expresident. Claverol, però, no va fer acte de presència i queden pendents les explicacions respecte per què va fer els diferents reintegraments suposadament sense una justificació coherent.

El reintegrament dels diners comporta que la via civil del cas queda aturada, perquè la Fundació Tutelar es dona per satisfeta amb el retorn dels diners i un cop Claverol no té cap càrrec dins de l’organització i on, en principi, tampoc pot seguir com a patró. L’aturada de la reclamació civil, però, no frena la judicial. Quan la Fundació tutelar va portar l’afer a la fiscalia es va iniciar el procés per investigar com havien tingut lloc els reintegraments i si existeixen o no indicis penals. La via judicial es troba a l’espera de poder prendre declaració a Claverol. Està previst, segons fonts properes al cas, que si l’expresident entra per la frontera se’l traslladi directament per a declarar i a partir d’aquests moments serà el batlle qui decideixi com s’actua. S’investiga si hi ha elements o no per a una acusació per apropiació indeguda. Si fos aquesta la circumstància, les mateixes fonts van comentar que el més habitual seria que Claverol acceptés una ordenança penal. En cas contrari, si el fiscal considera que hi ha delicte, entenent que Claverol no l’acceptés, es passaria a instruir de forma completa el cas per a la celebració d’un judici. La quantia, relativament petita teòricament, no hauria de derivar en la possibilitat de presó provisional, però el fet que no hagi tornat encara el col·loca en una posició més difícil.

Reserves garantides

L’actual president de la fundació tutelar, Joan Carles Rodríguez Miñana, va lamentar “tot el que ha passat i que haguem arribat fins aquí per recuperar els diners”. Rodríguez ja va manifestar que “no es tracta d’un problema de solvència per a la Fundació tutelar perquè hi ha reserves més que suficients, però no podíem permetre que no es recuperés fins a l’últim euro”. El president va especificar que “per veure que no s’havia creat cap problema econòmic només cal comprovar que estem a punt d’avançar 54.000 euros per a un programa en què Govern sembla que participarà, així que les reserves estaven garantides”. La Fundació manté “el funcionament normal i s’ha demostrat la capacitat de reacció tan ràpida fins i tot quan alguns dels responsables estàvem a fora i vam haver de pujar corrents per actuar urgentment”.

Els Claverol tornen tots els diners, però David no es presenta

tracking