Saboya considera “rendible” invertir en fons “sostenibles”

L’exministre comenta els beneficis que aporten i la forta demanda que tenen

Saboya considera “rendible” invertir en fons “sostenibles”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre d’Empresa Gilbert Saboya defensa, en la ponència que va oferir en la Diada Andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu, que es va celebrar a Prada de Conflent diumenge passat, que invertir en fons “sostenibles” és un exercici beneficiós per a les butxaques de “l’estalviador”, a més de contribuir a l’economia circular. Segons afirma, “l’estalviador” està cridat a ser “un motor de canvi” que amb els seus diners, podrà ajudar a canviar el model econòmic, productiu i fins i tot de consum de la nostra societat. “Ha arribat l’hora de realitzar un exercici de pedagogia cap als estalviadors perquè puguin conciliar els objectius d’obtenir una bona rendibilitat dels seus estalvis, i contribuir així a un altre aspecte de sostenibilitat, financera en aquest cas, i de ser partícip de la promoció dels criteris de promoció de la sostenibilitat”, comenta.

Etiquetes:

Per fonamentar la seva tesi, explica el creixement que han experimentat en els darrers anys, i molt especialment en aquest 2019, els fons d’inversió sostenibles als Estats Units però també a Europa. En concret, afirma que en els sis primers mesos d’enguany, “la captació de capital acumulada per aquests, ja supera els 9.000 milions de dòlars USA. Més del doble en sis mesos que en qualsevol dels darrers 10 anys”. Una situació que també es repeteix als països europeus, en els quals la captació se situa en 37.000 milions d’euros durant aquest mateix període, un set per cent més que l’any anterior, i una diferència del 5% respecte a les captacions dels “no sostenibles”.

No veu grans diferències en el perfil de “l’estalviador” que posa diners en espais que tinguin present la sostenibilitat, i malgrat que el nombre de dones i joves que hi aposten és superior al d’homes, el marge “no és significatiu”, indica. Sí que ho és quan se’ls pregunta a ells si és important invertir en aquests fons, ja que els que diuen que no, són molt superiors a les dones i joves que afirmen el mateix.

Per tot plegat, Saboya considera que si es vol canviar el model productiu i de consum sobre el qual funciona el món de la construcció, de la fabricació o de les finances, invertir en aquestes empreses pot ser més beneficiós que caure en el discurs “bonista” i “mediàtic”, que practiquen els joves del Fridays For Future. A ells els recomana no participar en les vagues de divendres al parlament (“a la meva època en dèiem fer campana”, els etziba) sinó netejar els boscos en dies lliures.

tracking