Política

López Mirmi creu que el pacte entre PS i L'A es reeditarà al comú d'Escaldes

Vinculat a terceravia, no descarta que la formació pugui entendre’s amb un hipotètic retorn de Martí a la parròquia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eduard López Mirmi, director de Capesa i membre de terceravia, no descarta que el PS i Liberals puguin reeditar “d’Acord 2.0” a les pròximes eleccions comunals malgrat que la primera experiència acabés amb el partit blau entrant al Govern de la mà de Demòcrates. “En unes comunals el cap de llista ha de ser una persona de la parròquia amb cara i ulls i que sigui imbatible, per això sona el nom de Rosa Gili. No descarto que torni a pactar amb Marc Magallón i per batre aquesta dupla caldrà alguna cosa molt potent i unitària de la resta”, afirma. Amb una mica de sorna, recomana a l’actual consellera general que s’asseguri que aquesta vegada aniran fins al final però si es concreta, considera que seria una llista “guanyadora”. “No sé quin és el nivell d’entesa però si jo fos Rosa Gili i volgués tornar a pactar amb el Marc Magallón li preguntaria, quan caduca el pacte? A alguns els va la marxa i penso que tornaran a anar junts una altra vegada i la veritat és que és una dupla guanyadora.” Malgrat que el pacte de Govern prevegi l’entesa entre L’A i DA, recorda que no està tancat i que cada parròquia l’haurà de validar.

Terceravia encara no ha decidit la seva estratègia i espera a la tornada de vacances per començar a treballar-hi. La intenció és presentar una llista però l’escaldenc considera que encara “som febles” en àmbit nacional. Una possible sortida seria, des del punt de vista programàtic, arribar a una entesa amb altres formacions o persones independents i aquí és on deixa caure el nom de Toni Martí. “Igual arriba i torna a muntar el partit que va arrasar i DA s’inhibeix i no presenta candidatura. Si el catàleg d’accions que presenti van en la mateixa línia que les nostres, per què no? En la legislatura passada el tarannà entre Martí i Josep Pintat era molt bo. De fet era excel·lent”, recorda. Des del seu punt de vista, el gran objectiu del partit a les eleccions seria treure representació i d’aquí les possibles vinculacions amb altres partits, això sí, deixa molt clar que si es fan, han de ser per “treballar”. “Què vol terceravia? Ens agradaria entrar algun conseller al comú perquè encara estem en fase de formació, i ni que sigui un a l’oposició el voldríem. Hem de mirar totes les ofertes però han de ser per fer feina, no a canvi de res”.

Respecte a la no entrada de França Riberaygua ni de Lluís Ferreira al comitè d’Escaldes, Mirmi explica que les desavinences internes els fan voler estar al nacional però no al territorial, una “situació complicada”, ja que els de la “nacional s’escullen a la territorial”. Considera també que “són dues persones molt vàlides i aprofitables pel partit” però per complir amb el que volen “una opció seria canviar-se de comitè”.

López Mirmi creu que el pacte entre PS i L'A es reeditarà al comú d'Escaldes

tracking