Successos

Claverol va treure diners per a obres en un local inexistent

Va justificar un reintegrament pels treballs en la nova seu quan encara no s’ha decidit quina serà

Claverol va treure diners per a obres en un local inexistent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels elements que més va alertar la Fundació Tutelar va ser l’intent de David Claverol de justificar un dels reintegraments que es va apropiar en base al pagament d’unes obres. Aquests treballs s’havien de fer en els locals de la nova seu del Patronat. L’únic problema és que el local no existeix perquè no només no s’ha decidit quines obres s’hauran de fer, sinó que ni tan sols s’ha elegit quin serà el futur local. La Fundació es troba encara en procés de determinar a on es traslladarà i el fet que el president cobrés uns diners dient que era per pagar ell en metàl·lic les reformes va aixecar moltes sospites. Aquesta acció enllaçava amb l’autofactura que es va emetre a si mateix de 2.500 euros com a contraprestació per haver dedicat hores a buscar el nou local. El president de la Fundació Tutelar, Joan Carles Rodríguez Miñana, va deixar clar que “els càrrecs de la fundació són sense remunerar i aquí ningú cobra ni un euro, fins al punt que si tenim un dinar cadascú es paga el seu compte”. La dedicació és altruista i “en cap cas ni els membres de la junta ni els patrons poden facturar a la Fundació”. La solvència de la Fundació és “absoluta”, però no treu que “demanarem que torni fins a l’últim euro i si és necessari anirem a la justícia”, assegura Rodríguez Miñana.

El president assegura que la manca dels 22.500 euros no té “cap afectació al funcionament perquè són unes reserves que estaven en uns comptes que no són els de la gestió quotidiana”. Claverol hauria utilitzat aquests comptes suposadament perquè en els d’ús habitual els moviments s’haurien detectat més ràpidament. El nou president apunta que “anava canviant de banc perquè encara fos més complicat de detectar”. El sistema emprat de dir que treia els diners perquè volia pagar en ma als proveïdors perquè no es refiava de la banca andorrana no va ser cregut.

Diferents fonts properes al cas van manifestar que Claverol hauria estat intentant aconseguir els diners entre el cercle d’amics i coneguts per poder tornar la quantitat. Tot i que s’havia compromés per escrit per arribar avui a Andorra i tornar els diners, a banda de donar les explicacions dels seus actes, una de les possibilitats és que sigui algú del seu entorn qui saldi el deute. El fet de pagar no eliminarà les conseqüències legals a menys que tingui proves d’una actuació lícita.

tracking