Justícia

Els quatre clubs rebels seguiran en la causa contra Tomàs Gea

La Batllia ha rebutjat l’incident de nul·litat presentat per la federació

Els quatre clubs rebels seguiran en la causa contra Tomàs GeaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha rebutjat l’incident de nul·litat presentat per la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que pretenia fer fora de la causa contra Tomàs Gea els quatre clubs considerats rebels i que es van presentar com actors civils en sentir-se perjudicats per les actuacions de l’exsecretari general i altres membres de l’entitat. Els quatre clubs, el FC Encamp, la UE Santa Coloma, l’Inter d’Escaldes i el FS la Massana, van demanar al juny els comptes de la FAF i es van personar com a actors (víctimes) civils en la causa per la suposada apropiació indeguda de Gea i de l’extresorer de l’entitat, José García.

La federació va entrar una petició al juliol perquè els quatre clubs quedessin fora de la causa del cas Cautxú perquè no disposaven de “cap mena de legitimació activa per exercir les accions judicials com a perjudicats civils”. L’argumentari es basava en el fet que els fons afectats (dels quals Gea i García suposadament s’haurien apropiat) són de la FAF i no dels clubs i que si els clubs poden ser perjudicats civils també ho podria ser qualsevol jugador amb fitxa a la federació de futbol.

El text de la federació era molt dur contra els quatre clubs, als quals acusava de no haver fet “ni el més mínim esforç de detallar quin és el perjudici que pretesament han patit o poden arribar a patir”. I afegien que “entenem que el que han buscat aquestes entitats esportives és un accés a la causa instruïda per una via indeguda i no justificada, i no per rescabalar-se d’uns danys i perjudicis que, objectivament com bé saben i com bé hem exposat, en el seu cas no es poden arribar mai materialment a produir”. I s’instava que es destrueixin totes les còpies i documents que els clubs han rebut des que la Batllia els va acceptar com a perjudicats civils.

Els quatre clubs entenen que la maniobra de la FAF era un intent desesperat de l’entitat per evitar que tot surti a la llum i per intentar impedir que poguessin llegir el sumari i veure quines persones i com estan afectades dins de la federació per possibles cobraments injustificats.

Els clubs es van mostrar sorpresos pel fet que la federació directament sembla que formi part de l’estratègia defensiva de Gea. I és que no tenien constància d’un cas judicial en què una de les possibles víctimes intenti fer fora de la causa una altra possible víctima.

Respecte al fons de l’argumentació de la federació, els clubs van considerar ser evidents afectats perquè l’apropiació indeguda que s’està investigant afecta les instal·lacions esportives. Si aquests diners, suposadament, no se’ls haguessin quedat Gea i García (i cal veure si hi ha altra gent amb cobraments irregulars) les instal·lacions esportives podien ser més o millors. Per tant, tots els clubs que formen part de la federació de futbol són víctimes directes dels suposats delictes, com també ho és la federació ja que els diners van sortir dels seus comptes.

tracking